Η ευεργετική δράση των cranberries - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Η ευεργετική δράση των cranberries

Επαξίως τα cranberries κατέχουν τον τίτλο της υπερτροφής, αφού, όπως αποδεικνύεται και επιστημονικά πλέον, δεν είναι μόνο μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών αλλά ενισχύουν καλά βακτήρια στο έντερο, λόγω κάποιων ειδικών σακχάρων που περιέχουν, των ξυλογλυκανών.

Οι ξυλογλυκάνες ή ολιγοσακχαρίτες που περιέχονται στα κυτταρικά τοιχώματα του φρούτου ενθαρρύνουν την ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου είδους προβιοτικών μικροοργανισμών στο έντερο, ιδιαίτερα ευεργετικών. Κατά τα πειράματά τους οι ερευνητές τροφοδότησαν απευθείας με ξυλογλυκάνες μια ομάδα προβιοτικών βακτηρίων, τα bifidus, που ζουν κανονικά στα έντερα και βοηθούν στην πέψη και στην απομάκρυνση των παθογόνων μικροβίων.

Οπως παρατήρησαν, οι ξυλογλυκάνες ενθάρρυναν την ανάπτυξη των βακτηρίων bifidus τα οποία εντοπίζονται σε κάποιο βαθμό στους ενήλικες, ωστόσο οι υψηλότερες συγκεντρώσεις εντοπίζονται στα έντερα των νεογέννητων μωρών και εκείνων που θηλάζουν.

Δεδομένου ότι η ποιότητα της μικροχλωρίδας του εντέρου προάγει την υγεία του οργανισμού, την πέψη, την καλή ψυχολογία, την ενέργεια, την απώλεια βάρους και την άμυνά του ενάντια στη γήρανση, στην κατάθλιψη, στην αρθρίτιδα, στον καρκίνο και στις καρδιακές παθήσεις, συστήνεται να λαμβάνεται ως συμπλήρωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου