Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Φιλέτο από μπακαλιάρο με φινόκιο, ελιές και δεντρολίβανο - Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

Υλικά


  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου των 150 γρ 
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο τριμμένο 
  • 1 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο 
  • Ζεστ από 1 πορτοκάλι 
  • 4 φινόκιο κομμένο στα τέσσερα 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 
  • 60 γρ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι 
  • 3 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο 
  • 3 κ.σ. φρυγανιά 
  • 1 κ.σ. καφέ espresso 
  • Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι 


Εκτέλεση



Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τις ελιές και τα φινόκιο. 

Αλατίζουμε και σκεπάζουμε, αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό. Αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά. 

Ετοιμάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα σε ένα μπολ δηλαδή το τυρί, τη φρυγανιά, τον καφέ και το ζεστ από το πορτοκάλι και τα ανακατεύουμε. 

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. 

Τα πανάρουμε και τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. 

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 15-20 λεπτά. 

Μόλις είναι έτοιμα γαρνίρουμε με τα φινόκιο και το μαϊντανό τριμμένο.



Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από konradlew. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget