BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Υπέρταση: Πότε ανεβαίνει η πίεση«Έχω πίεση», είναι μια φράση που ακούγεται πολύ συχνά, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πίεση που ξεπερνά το αποδεκτό όριο. Η υπέρταση δεν εντοπίζεται μόνο σε μεγάλες ηλικίες, αλλά και σε νέους. Σήμερα γνωρίζουμε ότι υπέρταση μπορεί να εμφανισθεί σε όλες τις ηλικίες, χωρίς να εξαιρούνται η παιδική και η εφηβική. Συνήθως όμως, υπάρχει μία σταθερή αύξηση της πίεσης, με την αύξηση της ηλικίας. Η υπέρταση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές παθήσεις οι οποίες ενδέχεται να επιφέρουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις το θάνατο.

Πολλοί από τους ασθενείς που παρουσιάζουν πρόβλημα υπέρτασης, είναι μεταξύ 50 και 60 ετών. Συχνά πολλοί από αυτούς που επισκέπτονται τον οικογενειακό τους γιατρό με μικρές ενοχλήσεις, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουν στην πραγματικότητα υψηλή πίεση.

Οι γιατροί λένε πως η άριστη αρτηριακή πίεση για τους ενήλικες είναι 120/80. Ωστόσο στην καθημερινότητα, σπανίως η ιδανική αυτή αναλογία μένει σταθερή. Παρουσιάζει αυξομειώσεις και επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, σωματικές ή ψυχικές διαταραχές, ακόμη και από τη διατροφή.

Σε πολλές περιπτώσεις, η κληρονομικότητα μπορεί να αποτελέσει επιβαρυντικό παράγοντα για την εμφάνιση της χρόνιας αυτής νόσου. Παιδιά υπερτασικών γονέων, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν υπερτασικά.

Σύγχρονες ιατρικές μελέτες συγκλίνουν στο ότι παράγοντες που επιτείνουν την αύξηση της αρτηριακής πίεσης είναι:

η παχυσαρκία (το βάρος και η πίεση έχουν στενή σχέση. Όταν το βάρος σας αυξάνεται, συχνά και η πίεσή σας ακολουθεί την ίδια πορεία),
η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ (μεγάλη κατανάλωση ανεβάζει την πίεση και αποδυναμώνει τα υπερτασικά φάρμακα),η έλλειψη σωματικής άσκησης (η τακτική σωματική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης. Η άθληση μέτριας έως μεγάλης έντασης, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης σε νέους άνδρες κατά 35%, σε σχέση με αυτούς που δεν ασκούνται τακτικά),
οι κακές διατροφικές συνήθειες και κάπνισμα (μετά το κάπνισμα ενός τσιγάρου, η πίεση αυξάνεται περίπου κατά 10mm Hg και παραμένει αυξημένη για περίπου 30 λεπτά)
και γενικότερα ένα ανθυγιεινό και στρεσογόνο «modus videndi» (το στρες συχνά αναφέρεται ως ένας από τους παράγοντες που προδιαθέτει σε υπέρταση). Τα επίπεδά του όμως είναι δύσκολο να μετρηθούν και οι απαντήσεις στο στρες ποικίλλουν από άτομο σε άτομο).

Και όπως συμβουλεύουν οι ειδικοί τους υπερτασικούς ασθενείς τους: «Προσοχή στο αλάτι!» μιας και πρόκειται συχνά για μία διατροφική "ατασθαλία" πολλών ενηλίκων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αρτηριακή πίεση. Ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει πολύ περισσότερο αλάτι, περίπου 3.000 έως 4.000 χιλιοστόγραμμα (mg) νατρίου την ημέρα. Στις περιπτώσεις αυτές, τα νεφρά δεν αποβάλλουν όλο το επιπλέον νάτριο, με συνέπεια να γίνεται κατακράτηση υγρών και να αυξάνεται η πίεση.

premium.paratiritis

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget