Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Ποια συστατικά των τροφών συνδέονται με χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Annals of the Rheumatic Diseases, δείχνει ότι η κατανάλωση δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συνδέεται με μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας στο γόνατο.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από δύο διαφορετικές μελέτες. Η πρόσληψη φυτικών ινών αξιολογήθηκε μέσα από ερωτηματολόγια συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων που συμπλήρωσαν οι συμμετέχοντες, ενώ συγκεντρώθηκαν πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματα εμφάνισης οστεοαρθρίτιδας και πραγματοποιήθηκαν απεικονιστικές εξετάσεις για τη διάγνωση της νόσου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αναλύσεων, η υψηλότερη κατανάλωση φυτικών ινών φάνηκε να συνδέεται με μείωση της πιθανότητας εμφάνισης επώδυνης οστεοαρθρίτιδας στο γόνατο, καθώς και με μικρότερο κίνδυνο επιδείνωσης του πόνου.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, αν και ο σχεδιασμός της μελέτης δεν αποδεικνύει σχέση αιτίας και αποτελέσματος, εν τούτοις φαίνεται ότι η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών πιθανόν να δρα προστατευτικά ενάντια στα συμπτώματα της οστεοαρθρίτιδας. Κλείνοντας, σχολιάζουν πως η κατανάλωση δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες προσφέρει πολλαπλά οφέλη, πολλά από τα οποία έχουν σχέση με την εν λόγω πάθηση.

neadiatrofis.gr
15 Ιουνίου

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget