Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Διαιτητική ομελέτα φούρνου με πατάτα, πιπεριά και γαλοπούλα

Υλικά
  • 3 αυγά (1 ολόκληρο και από τα άλλα 2 μόνο το ασπράδι)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φέτες του τοστ γαλοπούλα κομμένη σε τετραγωνάκια
  • 1 μικρή πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια πατάτα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση


Σε ένα τηγάνι βάζουμε μόνο 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι.

Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε την πατάτα σε κυβάκια, τη γαλοπούλα και την πιπεριά.

Ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το baking powder και χτυπάμε και πάλι για 1-2 λεπτά. Μέσα στα αυγά ρίχνουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε στο τηγάνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.

Ζεσταίνουμε στο φούρνο ένα ταψάκι στους 200 βαθμούς, στο οποίο έχουμε προηγουμένως βάλλει το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε το μίγμα της ομελέτας στο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

  neadiatrofis.gr


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από konradlew. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget