BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Καρδιακή προσβολή στις γυναίκες: Τα 5 προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να γνωρίζετε

Οι παθήσεις της καρδιάς αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ και παρότι πολλοί θεωρούν την καρδιακή προσβολή «ανδρική υπόθεση», τα ποσοστά δείχνουν ότι αφορά στον ίδιο βαθμό και τις γυναίκες.

Η πρόβλεψη της καρδιακής προσβολής είναι δύσκολη υπόθεση. Σχεδόν τα δύο τρίτα των γυναικών που πεθαίνουν ξαφνικά από στεφανιαία νόσο δεν έχουν εκδηλώσει προηγουμένως συμπτώματα.

Κάποιοι ασθενείς έχουν συμπτώματα, που αν τους είχαν δώσει προσοχή ή είχαν αξιολογήσει καλύτερα, θα είχαν άλλη εξέλιξη.

Τα συμπτώματα της καρδιακής προσβολής μπορεί να είναι ανεπαίσθητα. Δείτε λοιπόν πέντε σημάδια που δεν πρέπει ποτέ να αγνοείτε:

Πόνος στο στήθος

Παρότι τα συμπτώματα καρδιακής προσβολής είναι διαφορετικά σε άνδρες και γυναίκες, ο θωρακικός πόνος παραμένει το Νο 1 προειδοποιητικό σημάδι και στα δύο φύλα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες σε ποσοστό 90% νιώθουν δυσφορία στο στήθος, πόνο, πίεση και αίσθημα καύσου. Ο πόνος μπορεί να είναι απότομος, βουβός ή να νιώσετε ότι ένας ελέφαντας κάθεται στο στήθος σας.

Ζάλη, ναυτία, άλλοι πόνοι

Οι γυναίκες είναι πιθανότερο να παρουσιάσουν δυσκολία στην αναπνοή, ναυτία ή τάση για εμετό σε σχέση με τους άνδρες. Εκδηλώνουν επίσης συχνότερα πόνο στον αυχένα, τα σαγόνια, το λαιμό, την κοιλιά ή την πλάτη. Αν σας λούσει ξαφνικά κρύος ιδρώτας ή αισθανθείτε ζάλη, μπορεί να είναι σημάδια καρδιακής προσβολής.

Μειωμένες αντοχές

Ένα σημαντικό προειδοποιητικό σημάδι είναι η μειωμένη αντοχή κατά την εκτέλεση διάφορων σωματικών δραστηριοτήτων. Αν δυσκολεύεστε να ανεβείτε σκάλες ή διακόπτετε μια δραστηριότητα για να κάνετε διάλλειμα επειδή δεν μπορείτε να την ολοκληρώσετε, πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπ’ όψη.

Δυσκολία στην αναπνοή


Η δυσκολία στην αναπνοή και ειδικά σε κατάσταση ηρεμίας, μπορεί να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι καρδιακής προσβολής ή καρδιακής ανεπάρκειας. Μπορεί επίσης να αποτελεί ένδειξη αρρυθμίας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ζητήσετε ιατρική συμβουλή.

Γενική αδιαθεσία και αίσθημα κόπωσης


Η εικόνα που έχουν οι περισσότεροι άνθρωποι για την καρδιακή προσβολή είναι αυτή ενός μεσήλικα που νιώθει ξαφνικά πόνο στο στήθος και πέφτει κάτω νεκρός. Κάποιοι άνθρωποι που αναφέρουν αδιαθεσία ή αίσθημα κόπωσης υφίστανται καρδιακή προσβολή αρκετές ώρες μετά. Κάποιες φορές υπάρχει πόνος στο στήθος, αλλά η ναυτία είναι πιο συχνό σύμπτωμα, με αποτέλεσμα πολλοί να θεωρούν ότι πρόκειται για γρίπη.

Πώς θα καταλάβετε τι πραγματικά συμβαίνει


Το κλειδί είναι να γνωρίζετε τους παράγοντες κινδύνου. Εάν είστε γενικά υγιής και ξυπνήσετε με συμπτώματα γρίπης, το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για γρίπη. Αν είστε όμως παχύσαρκοι, πάσχετε από υπέρταση, κάνετε καθιστική ζωή και έχετε ιστορικό καρδιοπαθειών στην οικογένεια, πρέπει να το ελέγξετε άμεσα.


onmed


Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget