BREAKING NEWS
latest

728x90

468x60

Σκεπαστή πίτα με κοτόπουλο, πιπεριές, cheddar και μοτσαρέλα.

Υλικά


500γρ φιλέτο κοτόπουλου ψιλοκομμένο σε μικρές μπουκίτσες
3χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
1πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
2μεσαία κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα
1κουταλιάπέστο βασιλικού ή 2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό
1μεγάληντομάτα
2φλcheddar τριμμένο
1φλμοτσαρέλα φρέσκια κατά προτίμηση
500γραλεύρι σκληρό
100γραλεύρι ολικής άλεσης
150γραλεύρι για όλες τις χρήσεις
8γρμαγιά ξηρή
300γρνερό
150γρφρέσκο γάλα 2%
5κουταλιέςελαιόλαδο
1κουταλάκιαλάτι
1κουταλιάζάχαρη
1κουταλιάφρέσκια ρίγανη και θυμάρι
λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα αλεύρια, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το γάλα, το νερό, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 7 λεπτά. Την αφήνουμε σκεπασμένη με μια μεμβράνη για μιάμιση ώρα.

Για τη γέμιση: Σε ένα βαθύ τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο θα σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν καλά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε το πέστο και και τη ντομάτα που έχουμε κόψει σε καρέ, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε τα τυριά. Αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει καλά.

Για τη συναρμολόγηση: Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μπάλες και τη γέμιση σε 7 ίσα μέρη, ανοίγουμε τη κάθε μπάλα σε κύκλο βάζουμε γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Ψήνουμε τις πίτες στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Από την Ευαγγελία Ταβλαδωράκη




cookstory.gr
« Προηγούμενη
Επόμενη »

Δεν υπάρχουν σχόλια