Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE
(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Σκεπαστή πίτα με κοτόπουλο, πιπεριές, cheddar και μοτσαρέλα.

Υλικά 500γρ φιλέτο κοτόπουλου ψιλοκομμένο σε μικρές μπουκίτσες 3χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λωρίδες 1πράσινη πιπεριά κομμένη σε...

Υλικά


  • 500γρ φιλέτο κοτόπουλου ψιλοκομμένο σε μικρές μπουκίτσες
  • 3χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 1πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 2μεσαία κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα
  • 1κουταλιάπέστο βασιλικού ή 2 κουταλιές φρέσκο βασιλικό
  • 1μεγάληντομάτα
  • 2φλcheddar τριμμένο
  • 1φλμοτσαρέλα φρέσκια κατά προτίμηση
  • 500γραλεύρι σκληρό
  • 100γραλεύρι ολικής άλεσης
  • 150γραλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8γρμαγιά ξηρή
  • 300γρνερό
  • 150γρφρέσκο γάλα 2%
  • 5κουταλιέςελαιόλαδο
  • 1κουταλάκιαλάτι
  • 1κουταλιάζάχαρη
  • 1κουταλιάφρέσκια ρίγανη και θυμάρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα αλεύρια, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το γάλα, το νερό, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 7 λεπτά. Την αφήνουμε σκεπασμένη με μια μεμβράνη για μιάμιση ώρα.

Για τη γέμιση: Σε ένα βαθύ τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο θα σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν καλά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε το πέστο και και τη ντομάτα που έχουμε κόψει σε καρέ, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από την εστία και προσθέτουμε τα τυριά. Αφήνουμε στη άκρη να κρυώσει καλά.

Για τη συναρμολόγηση: Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μπάλες και τη γέμιση σε 7 ίσα μέρη, ανοίγουμε τη κάθε μπάλα σε κύκλο βάζουμε γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο. Ψήνουμε τις πίτες στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. Από την Ευαγγελία Ταβλαδωράκη




cookstory.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια