Ρόφημα για την εύρυθμη λειτουργία του συκωτιού - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ρόφημα για την εύρυθμη λειτουργία του συκωτιού


Photo: Author/Depositphotos
Το συκώτι είναι το κεντρικό χημικό εργαστήριο του σώματός μας και παίζει έναν σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό. Η πιο σημαντική μεταβολική λειτουργία του ήπατος είναι η αποτοξίνωση, η απενεργοποίηση και η απόρριψη των τοξικών χημικών, των φαρμάκων και των ορμονών, τόσο αυτών που παράγονται από το σώμα όσο και αυτών που προέρχονται από εξωτερικές πηγές.Παρακάτω ακολουθεί μια φυσική συνταγή για ένα τονωτικό ρόφημα που βοηθάει στην εύρυθμη λειτουργία του ήπατος.

Υλικά (Για ρόφημα 1 λίτρου)


Χυμό από ένα λεμόνι
2 μήλα
1 ξυλάκι κανέλας Κεϋλάνης (ή μισή  κ.γ σε σκόνη)
1 λίτρο νερό

Εκτέλεση


Κόβετε τα μήλα σε μικρά κομμάτια και τα βάζετε στο μπλέντερ. Έπειτα, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το νερό και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Βάζετε το ρόφημα σε μια κανάτα ή μπουκάλι και προσθέτετε το ξύλο κανέλας και το αφήνετε 1-2 ώρες, πριν το καταναλώσετε ώστε να «κάτσουν» τα συστατικά της κανέλας.
* Αν χρησιμοποιήσετε κανέλα σε σκόνη, την βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά ώστε να διαλυθεί. Μπορείτε να το καταναλώνετε δύο φορές την ημέρα.


Προσοχή: Η κοινή κανέλα βλάπτει το συκώτι σας. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε απαραιτήτως κανέλα Κεϋλάνης. Το παραπάνω άρθρο έχει ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου