Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Νέα μελέτη συνδέει τη δυσκοιλιότητα με τον κίνδυνο εμφάνισης νεφρικών προβλημάτων

Η δυσκοιλιότητα αποτελεί ένα πολύ συχνό πρόβλημα του γαστρεντερικού συστήματος, που εμφανίζεται σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.
Αν και πρόκειται για μια κατάσταση που σπάνια προκαλεί σοβαρές επιπλοκές, νέα μελέτη δείχνει ότι μπορεί να συνδέεται με «κακή» νεφρική λειτουργία.

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Journal of the American Society of Nephrology, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 3,5 εκατομμύρια ενήλικες, τους οποίους παρακολούθησαν για περίπου 9 χρόνια.
Κατά την ένταξή τους στη μελέτη, οι εθελοντές παρουσίαζαν φυσιολογική νεφρική λειτουργία. Συνολικά, φάνηκε πως οι συμμετέχοντες που εμφάνιζαν δυσκοιλιότητα είχαν 13% και 9% υψηλότερη πιθανότητα να αναπτύξουν χρόνια νεφρική νόσο και νεφρική ανεπάρκεια, αντίστοιχα. Μάλιστα, η πιθανότητα εμφάνισης των παραπάνω προβλημάτων βρέθηκε να είναι ανάλογη του βαθμού δυσκοιλιότητας.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης παρέχουν νέες πληροφορίες για τη σχέση που συνδέει την εντερική με τη νεφρική λειτουργία και προτείνουν την τακτική παρακολούθηση της νεφρικής λειτουργίας σε άτομα με δυσκοιλιότητα και ιδιαίτερα όσους εμφανίζουν σοβαρό πρόβλημα.
Κλείνοντας, σχολιάζουν πως θα πρέπει να διεξαχθούν περισσότερες μελέτες ώστε να εξεταστεί εάν η δυσκοιλιότητα αποτελεί αιτιολογικό παράγοντα για την εμφάνιση χρόνιας νεφρικής νόσου.Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από konradlew. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget