Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Χοιρινά φιλετίνια με πιπεριές, πορτοκάλι και τυρί κρέμα

Υλικά
  • περίπου 800γρ φιλέτο χοιρινό κομμένο σε μεριδούλες
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερά
  • 1 ποτήρι του κρασιού χυμό πορτοκάλι
  • ½ ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • 2 κουταλιές σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 100 γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε ελαφρά το χοιρινό. Το αφαιρούμε και στην ίδια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε και πάλι στην κατσαρόλα το κρέας, βάζουμε αλάτι και πιπέρι. 

Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκάλι και μόλις σωθούν τα υγρά σβήνουμε δεύτερη φορά με το κονιάκ. Προσθέτουμε το ξύσμα, αφήνουμε να βράσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό σταδιακά. 
Όταν το κρέας είναι έτοιμο προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά ώστε να διαλυθεί. Στη συνέχεια το αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε και σερβίρουμε με ρύζι.

neadiatrofis.gr
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget