BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Εναλλακτική αντιμετώπιση του στρες για βελτίωση της υγείας μας


Το Στρες μας επηρεάζει όλους.

Οι επιζήμιες επιδράσεις του υπερβολικού στρες έχουν τεκμηριωθεί καλά σε ένα μεγάλο φάσμα ιατρικών δημοσιεύσεων.

Χιλιάδες ερευνητικά άρθρα, μελέτες και βιβλία αποδεικνύουν, χωρίς κανένα ίχνος αμφιβολίας, ότι το στρες μπορεί να είναι παράγοντας σε οποιαδήποτε ασθένεια, καθώς αλλάζει την βιοχημεία και την νευρολογική λειτουργία, και μπορεί να αδυνατίσει το ανοσοποιητικό σύστημα και την πεπτική οδό.
Δείτε και Αιτίες για εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Πως να το ενισχύσετε
Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το

Αυτός ο νευρο-ψυχολογικο-ανοσοποιητικός σύνδεσμος έχει πολύ καλά στοιχειοθετηθεί σε πολλά επιστημονικά ιατρικά περιοδικά για την Ψυχο-Νευρο-Ανοσολογία.

Η Αντίδραση Fight or Flight (Αγώνας ή Φυγή)
Το στρες μπορεί να πυροδοτήσει την ανταπόκριση του σώματος σε μία ενδεχόμενη απειλή ή κίνδυνο, που ονομάζεται αντίδραση Fight-or-Flight.

Κατά την διάρκεια αυτής της αντίδρασης, απελευθερώνονται συγκεκριμένες ορμόνες, όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη, που επιταχύνουν τον καρδιακό ρυθμό, επιβραδύνουν την πέψη, μειώνουν την ροή του αίματος στις μεγάλες μυϊκές ομάδες, και αλλάζουν πολλές άλλες αυτόνομες νευρικές λειτουργίες, δίνοντας έτσι στο σώμα μία έκρηξη ενέργειας και δύναμης.
Δείτε και Πώς λειτουργούν και συνέπειες των τριών κυρίαρχων ορμονών του στρες
όμως Γιατί Είναι Σημαντική η Σωστή Πέψη στην Καθολική Υγιεία;

Αυτή η αντίδραση, που αρχικά ονομάστηκε για την ικανότητά της να μας δίνει την δυνατότητα να παλέψουμε σωματικά ή να φύγουμε μακρυά όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάποιον κίνδυνο, ενεργοποιείται τώρα σε καταστάσεις όπου καμία αντίδραση δεν είναι κατάλληλη, όπως στην κίνηση ή μία αγχωτική μέρα στην δουλειά.

Όταν αυτό που θεωρήσαμε απειλή έχει φύγει, τα συστήματα είναι σχεδιασμένα να επανέρχονται σε κανονική λειτουργία μέσω της ανταπόκρισης χαλάρωσης, ωστόσο, σε περιπτώσεις χρόνιου στρες, αυτό συχνά δεν συμβαίνει, προκαλώντας βλάβη στο σώμα αν δεν μειώσουμε και δεν διαχειριστούμε το άγχος.

Συμπτώματα
Οι συνηθισμένες σωματικές αλλαγές, που προκύπτουν από τις αντιδράσεις στο στρες περιλαμβάνουν:
Αυξημένο Καρδιακό Ρυθμό – που μπορεί να οδηγήσει και/ή να συνεισφέρει σε καρδιακές παθήσεις.
Δείτε και Σημάδια που δείχνουν καρδιακά προβλήματα και πως θα τα εξαλείψετε
Ορμονικές Διακυμάνσεις, που μπορούν να οδηγήσουν και/ή να συνεισφέρουν σε ενδοκρινικές, αναπαραγωγικές, πεπτικές διαταραχές, παχυσαρκία, διαβήτη και νοητικές διαταραχές.
Δείτε και Μήπως κάτι δεν πάει καλά με τις ορμόνες σας;
Πώς να εξισορροπήσετε τις ορμόνες σας με φυσικό τρόπο

Περιστολή των μυών και των αγγείων του αίματος που μπορεί να οδηγήσει και/ή να συνεισφέρει στον πόνο, στην ένταση, σε κυκλοφορικά ζητήματα, σε καρδιο-πνευμονικά προβλήματα και άσθμα.
Η καταστολή των μη-ουσιωδών ζωτικών διαδικασιών που επηρεάζουν την αναπαραγωγή, τις υψηλότερες εξειδικευμένες εγκεφαλικές λειτουργίες, την πέψη και το ανοσοποιητικό.

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται το στρες μόνο με όρους πραγμάτων όπως προθεσμίες στην δουλειά, οικογενειακό στρες ή στρες στις σχέσεις, οικονομική πίεση, κυκλοφοριακές συμφορήσεις, ή ίσως και ο θάνατος κάποιου αγαπημένου.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις στο στρες συμβαίνουν επίσης σε υποσυνείδητο, κυτταρικό, ανεπαίσθητο ή ενεργειακό επίπεδο κάθε φορά που εκτιθέμεθα σε τοξίνες, παθογόνα ή αλλεργιογόνα.

Και κάθε φορά που το σώμα μας βιώνει κάποια διατροφική έλλειψη ή υπερβολή.

Ποιες Είναι οι Αποδεδειγμένες Ωφέλειες της Βιοανάδρασης;

Όλοι μπορούν να επωφεληθούν από την Βιοανάδραση.
Οι Yucha και Montgomery (2008), δημοσίευσαν το άρθρο τους “Evidence Based Practice in Biofeedback and Neurofeedback” (Στοιχεία Βασισμένα την Βιοανάδραση και στην Νευροανάδραση) στην Journal of Applied Psycho-Physiology and Biofeedback.

Εκεί συνοψίζονται οι πιο πρόσφατες και ολοκληρωμένες ιατρικές έρευνες βασισμένες στην επιστημονική αυστηρότητα και συνέπεια των αποτελεσμάτων για τα οφέλη της βιοανάδρασης και την αποτελεσματικότητά της στα σχετικά θέματα υγείας.

www.biotherapy.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget