BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Νέα δεδομένα για τις αρνητικές συνέπειες της αυξημένης τηλεθέασης στα παιδιά

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Archives of Disease in Childhood, φαίνεται ότι η αυξημένη τηλεθέαση στην παιδική ηλικία, συνδέεται με σημαντικούς παράγοντες κινδύνου για ανάπτυξη σακχαρώδη διαβήτη.
Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από σχεδόν 4.500 παιδιά ηλικίας 9-10 ετών. Η αξιολόγηση περιλάμβανε μέτρηση μεταβολικών δεικτών όπως τα λιπίδια του αίματος, η ινσουλινοαντίσταση, τα επίπεδα γλυκόζης και ορισμένων φλεγμονωδών μορίων, η αρτηριακή πίεση και το ποσοστό σωματικού λίπους. Παράλληλα, αξιολογήθηκε ο χρόνος που αφιέρωναν τα παιδιά καθημερινά σε παρακολούθηση τηλεόρασης και χρήση υπολογιστή και ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Συνολικά, βρέθηκε πως τα παιδιά που αφιέρωναν 3 ή περισσότερες ώρες την ημέρα στις παραπάνω δραστηριότητες είχαν υψηλότερες τιμές ενός δείκτη που αντανακλά τα επίπεδα σωματικού λίπους. Επιπλέον, η παρακολούθηση τηλεόρασης και η χρήση υπολογιστή ή βιντεοπαιχνιδιών για 3 ή περισσότερες ώρες την ημέρα φάνηκε να σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα λεπτίνης -της ορμόνης που ρυθμίζει την όρεξη-, γλυκόζης νηστείας και ινσουλινοαντίστασης.

Όπως τονίζουν οι ερευνητές, αν και ο σχεδιασμός της μελέτης δεν αποδεικνύει σχέση αιτίας και αποτελέσματος, εν τούτοις τα ευρήματα μπορεί να είναι χρήσιμα για τη δημόσια υγεία, καθώς φαίνεται πως ο περιορισμός της τηλεθέασης θα μπορούσε να συμβάλλει στην έγκαιρη μείωση του κινδύνου εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη.

Κλείνοντας, σχολιάζουν πως αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένων των αυξανόμενων ποσοστών εμφάνισης της νόσου, και μάλιστα σε μικρές ηλικίες, αλλά και του αυξημένου χρόνου που έχει φανεί ότι αφιερώνουν τα παιδιά σε παρακολούθηση τηλεόρασης και ενασχόληση με δραστηριότητες οθόνης.

neadiatrofis.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget