BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

7 τρόφιμα που δεν κάνει να αναθερμαίνονται ενώ έχουν ήδη μαγειρευτεί


Το φορτωμένο πρόγραμμα και οι αυξημένες υποχρεώσεις, κάνουν το καθημερινό μαγείρεμα μια δύσκολη υπόθεση. Γι’ αυτό είναι πολλοί εκείνοι που μαγειρεύουν μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού, ώστε να το έχουν και για την επόμενη μέρα. 

Με ένα απλό ζέσταμα στην κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων, έχετε έτοιμο το γεύμα σας. 

Γνωρίζατε όμως πως υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που δεν πρέπει να τα ζεσταίνετε δεύτερη φορά;

7 τρόφιμα που δεν πρέπει να τα ζεσταίνετε ξανά ενώ έχουν ήδη μαγειρευτεί

1. Κοτόπουλο



Όταν ζεσταίνεται το κοτόπουλο, οι φυσικές πρωτεΐνες που περιέχει, αλλάζουν δομή και μπορεί να αποδειχτούν βλαβερές για το πεπτικό σας σύστημα. Αν θέλετε οπωσδήποτε να το θερμάνετε, φροντίστε να είναι για λίγη ώρα και σε χαμηλή θερμοκρασία.

2. Μανιτάρια



Η αναθέρμανση των μανιταριών μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία, ακόμα και επιπλοκές στη λειτουργία της καρδιάς. Είναι καλό να μην τα αναθερμαίνετε και να τα αφαιρείτε από τα πιάτα που ζεσταίνονται ξανά. Προτιμήστε να τα φάτε μόλις τα μαγειρέψετε ή την επόμενη μέρα. Καλύτερα να καταναλωθούν παγωμένα. Το ίδιο ισχύει και για τις σούπες, τους ζωμούς και το ριζότο με μανιτάρια.

3. Πατάτες



Η αναθέρμανση της πατάτας στο φούρνο μικροκυμάτων καταστρέφει σχεδόν το σύνολο των βασικών διατροφικών θρεπτικών συστατικών της και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει την ανάπτυξη επιβλαβών χημικών ουσιών. Εάν φτιάξετε ψητό κατσαρόλας ή πατατόσουπα για τις επόμενες μέρες καλό θα ήταν να προσθέσετε τις πατάτες μετά.

4. Αυγά



Είτε βραστά, τηγανητά ή ομελέτα, τα αυγά όταν αναθερμαίνονται μπορούν να προκαλέσουν πολλά σοβαρά προβλήματα στην υγεία. Τα αυγά αποτελούν την πιο επικίνδυνη τροφή όταν ξαναζεσταθεί καθώς γίνονται τοξικά εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας. Δεν ισχύει το ίδιο και για φαγητά τα οποία περιλαμβάνουν αυγά ανακατεμένα με σάλτσες όπως η μπεσαμέλ.

5. Σπανάκι



Γεμάτα με ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες, τα φυσικά νιτρικά ιόντα στο σπανάκι, γίνονται νιτρώδη όταν θερμαίνονται και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές στα κύτταρα του σώματος σε μακροπρόθεσμη βάση.

6. Σέλερι



Σαν το σπανάκι, έτσι και το σέλερι, δεν πρέπει να θερμαίνεται για τους ίδιους λόγους. Γι’ αυτό φροντίστε να τα καταναλώνετε τη μέρα που μαγειρεύονται.

7. Παντζάρια



Τα παντζάρια πρέπει να καταναλώνονται έπειτα από την αρχική τους παρασκευή. Το ζέσταμά τους τα καθιστά μη φαγώσιμα και επικίνδυνα για τον οργανισμό.



Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget