BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Χορτόπιτα με καλαμποκάλευρο


Υλικά
½ κιλό από διάφορα χόρτα: λάπαθα, καυκαλήθρες, τσουκνίδες, παπαρούνες, σπανάκι
2 πράσα, σε ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσινο μέρος, σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλ. Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό


4 φλ. καλαμποκάλευρο
νερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο αλάτι

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 C, στις αντιστάσεις. Αλείφουμε πολύ καλά το ταψί με ελαιόλαδο. Βάζουμε τα χόρτα σε δοχείο, ρίχνουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το πιπέρι και το μισό Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό. 

Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Παίρνουμε το μισό αλεύρι, ρίχνουμε αλάτι και νερό όσο πάρει (περίπου 1 ποτήρι) και ζυμώνουμε, ώσπου να έχουμε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή (πιο αραιή από εκείνη των κουλουριών). 

Την απλώνουμε στο ταψί πατώντας τη με τα δάχτυλα, ώστε να δημιουργηθεί ένα πολύ λεπτό φύλλο. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τα χόρτα. Φτιάχνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και με νερό έναν χυλό. Τον ρίχνουμε πάνω από τα χόρτα, τα οποία δεν καλύπτονται ολότελα. 

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και κουνάμε ώστε να πάει παντού. Βάζουμε το ταψί στην κάτω θέση του φούρνου και ψήνουμε για 1 ώρα. Όταν σβήσουμε τον φούρνο, αφήνουμε για λίγο το ταψί στον πάτο του φούρνου, για να ψηθεί καλά από κάτω.

Πηγή : minervahorio.gr
Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget