½ κιλό σαρδέλα, καθαρισμένη και στραγγισμένη
1 κ. γ. Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο
1 κ. σ. ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κ. γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C.
- Σε ένα ταψί, απλώνουμε τις σαρδέλες, τις αλατοπιπερώνουμε, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε τη Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το φρέσκο κρεμμυδάκι, για 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη.
- Σερβίρουμε τις σαρδέλες και περιχύνουμε τη σάλτσα. Συνοδεύουμε με χόρτα ή σαλάτα εποχής.
- Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου