Τρώτε μεσογειακά για να σκέφτεστε καλύτερα - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Τρώτε μεσογειακά για να σκέφτεστε καλύτερα


Νέα ανασκόπηση επιστημονικών μελετών, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Nutrition, δείχνει πως η κατανάλωση Μεσογειακού τύπου δίαιτας, που περιλαμβάνει υψηλή κατανάλωση
φρούτων, λαχανικών, μη-επεξεργασμένων δημητριακών, οσπρίων και ξηρών καρπών, χαμηλή κατανάλωση κρέατος και χρήση ελαιολάδου ως κύριου μαγειρικού λίπους, δεν οφελεί μόνο την καρδιά, αλλά και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Ειδικότερα, οι ερευνητές αναζήτησαν στη βιβλιογραφία το σύνολο των μελετών που είχαν εξετάσει την επίδραση της Μεσογειακής διατροφής στη νοητική λειτουργία, κατά το διάστημα 2000-2015. Συνολικά, η υψηλότερη προσκόλληση στο Μεσογειακό πρότυπο διατροφής φάνηκε να συνδέεται με βελτίωση της προσοχής και της μνήμης, μείωση του ρυθμού έκπτωσης της νοητικής λειτουργίας και χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης νόσου του Alzheimer.

Μάλιστα, φαίνεται ότι τα παραπάνω οφέλη δεν περιορίζονται μόνο σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς υπήρξαν και μελέτες σε νεαρά άτομα που κατέληξαν σε αντίστοιχα συμπεράσματα.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, οι πιθανοί μηχανισμοί που ευθύνονται για την προστατευτική δράση της Μεσογειακής διατροφής ενάντια στην έκπτωση της νοητικής λειτουργίας είναι πολλοί, και μπορεί να περιλαμβάνουν τη μείωση της φλεγμονώδους απόκρισης, την αυξημένη πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων, τη βελτίωση των επιπέδων λιπιδίων, την καλύτερη ρύθμιση του σωματικού βάρους ή ακόμη και την τροποποίηση της εντερικής μικροχλωρίδας.

neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου