Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Υγιεινό ολικής αλέσεως πρωινό για καλή σχολική χρονιά

Λίγο πριν το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού, γονείς και παιδιά κάνουν όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την έναρξη της νέας σχολικής ...

Λίγο πριν το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού, γονείς και παιδιά κάνουν όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Εκτός όμως από τη σχολική τσάντα και την απαραίτητη γραφική ύλη, είναι σημαντικό οι γονείς να παρέχουν στα παιδιά και τα κατάλληλα …διατροφικά εφόδια, που θα τα βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός ακόμη σχολικού έτους. Σε αυτά, ιδιαίτερη θέση καταλαμβάνει η καθημερινή κατανάλωση πρωινού, που αποτελεί μια διατροφική συνήθεια με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό εφοδιάζει τον οργανισμό με την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για το ξεκίνημα της μέρας και τον βοηθά να παραμείνει δραστήριος μέχρι την κατανάλωση του επόμενου γεύματος. Επιπλέον, μπορεί να συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο του αισθήματος πείνας και κορεσμού, αποτρέποντας έτσι το περιττό «τσιμπολόγημα» και διευκολύνοντας τη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Από την άλλη, πολύ σημαντική είναι η συμβολή του πρωινού γεύματος και στην ενίσχυση της πνευματικής απόδοσης των παιδιών, καθώς προσφέρει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, που σχετίζονται με βελτίωση της συγκέντρωσης, της μνήμης και των σχολικών επιδόσεων. Τέλος, ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι τα παιδιά που καταναλώνουν πρωινό τείνουν να έχουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες και μεγαλύτερη πιθανότητα να καλύπτουν τις ανάγκες τους σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, γεγονός που μπορεί να εξασφαλίσει βέλτιστη ανάπτυξη και διατήρηση της υγείας τόσο άμεσα, όσο και μακροπρόθεσμα.

Επομένως, φροντίστε ώστε το παιδί σας να καταναλώνει καθημερινά ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό. Ιδανικά, αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει μία μερίδα γαλακτοκομικού προϊόντος (γάλα ή γιαούρτι), μία μερίδα προϊόντων δημητριακών -κατά προτίμηση ολικής άλεσης- και μία μερίδα φρούτου. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα δημητριακά ολικής αλέσεως δίνουν ενέργεια και είναι πλούσια σε βιταμίνες όπως του συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Τα εν λόγω συστατικά είναι απαραίτητα για την καλή σωματική και πνευματική λειτουργία ενός παιδιού.

Από το Χάρη Γεωργακάκη
Επιστημονικό Διευθυντή neadiatrofis.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια