Σε πρόσφατη έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Pharmacology βρέθηκε πως δύο κοινά και αγαπημένα βότανα, το δεντρολίβανο και το θυμάρι μπορούν να δράσουν ως φυσικά αναλγητικά. Εκτός, λοιπόν, από το να κάνουν τα φαγητά μας πιο νόστιμα, έχουν την ιδιότητα να μετριάζουν τον πόνο. Αυτό συμβαίνει, διότι περιέχουν κάποια συστατικά που ονομάζονται διτερπένια, τα οποία εμποδίζουν τη δράση των ενζύμων που ευνοούν την ανάπτυξη φλεγμονών.
Οι ειδικοί τονίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες των φυσικών προϊόντων, σε πολλούς τομείς, και συστήνουν ανεπιφύλακτα να προσθέσουμε τα δύο αυτά βότανα στη διατροφή μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου