5 φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του πονοκέφαλου


‘Οποιος είχε κάποτε την εμπειρία του πονοκέφαλου γνωρίζει ότι μπορεί να κυμαίνεται από υποφερτός έως ανυπόφορος.
Το πιο σύνηθες είδος είναι ο πονοκέφαλος τάσης, ένα ελαφρύ αίσθημα σύσφιξης γύρω από το κεφάλι.
Αντίθετα, οι ημικρανίες τείνουν να είναι έντονες και επαναλαμβανόμενες.



Τα φάρμακα είναι ένας τρόπος να αντιμετωπίσετε τη δυσφορία αλλά υπάρχουν και φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπιστεί ο πόνος.

Χαλάρωση

Οι πονοκέφαλοι είναι συχνά σημάδι ότι ο οργανισμός χρειάζεται διάλειμμα, δήλωσε η Elizabeth Loder, του Brigham and Women's Hospital στη Βοστόνη.

Πολλοί άνθρωποι είναι πολύ απασχολημένοι και διστάζουν να βρουν χρόνο, αλλά αν σκεφτείτε το όφελος του να περνά κάποιος χαλαρά 10 λεπτά, να ξαπλώνει και να ξεκουράζεται όταν αισθάνεται την εμφάνιση του πονοκέφαλου μοιάζει καλύτερη χρήση του χρόνου παρά να είναι ανίκανος αργότερα ή να επιδεινωθεί ο πονοκέφαλος.
Ο Mark W. Green, του Mount Sinai Medical Center στη Νέα Υόρκη, συμφωνεί. Συνιστά να ξαπλώνετε σε σκοτεινό, καλά αεριζόμενο δωμάτιο.
Αν μπορείτε, προσθέτει, προσπαθήστε να κοιμάστε για μια ώρα. Αντί να πολεμάτε τον ύπνο και να χειροτερεύετε την κατάσταση η χαλάρωση θα μπορούσε να είναι καλή αγωγή.

Να τρώτε μικρά συχνά γεύματα

Αν δεν έχετε φάει τίποτα εδώ και ώρα, το δυσάρεστο συναίσθημα μπορεί να είναι αποτέλεσμα του χαμηλού σακχάρου στο αίμα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν φάτε κάτι αμέσως θα μειωθεί η αίσθηση στην αρχή της. ‘Ερευνες υποδεικνύουν ότι τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως το σπανάκι, το τοφού και το ελαιόλαδο μπορεί να είναι ιδιαίτερα βοηθητικές.
Γενικά ο Dr. Green συμβουλεύει οι ασθενείς με πονοκέφαλο να καταναλώνουν μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας παρά 3 μεγάλα, στο πρωινό το γεύμα και το δείπνο.
Με αυτόν τον τρόπο, το σάκχαρο παραμένει πιο σταθερό και δεν νιώθει κάποιος αυτού του είδους τα θέματα.

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο

Οι άνθρωποι τείνουν να προτιμούν το κρύο από τη ζέστη όσον αφορά τις τοπικές αγωγές για τον πονοκέφαλο, αλλά ορισμένες φορές ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε, δήλωσε ο Dr. Green.
Οι άνθρωποι που ξυπνούν με πονοκέφαλο, συχνά προσπαθούν να μείνουν στο κρεβάτι και να προσποιηθούν ότι δεν συμβαίνει κάτι ή να περιμένουν να φύγει ο πονοκέφαλος.
Αυτό, σχεδόν ποτέ δεν συμβαίνει. Αυτό που μπορεί να βοηθήσει είναι να αρχίσετε τη μέρα σας με ένα φλιτζάνι καφέ, αν πίνετε τακτικά, ένα ζεστό μπάνιο και λίγο πρωινό. Αν ο πονοκέφαλος σχετίζεται με κρυολόγημα ή πίεση στα ιγμόρεια, ο υγρός ζεστός αέρας μπορεί να καθαρίσει τις ρινικές οδούς.

Κάντε μασάζ

Ο Dr. Loder δήλωσε ότι ένας από τους παλαιότερους τρόπους αντιμετώπισης του πονοκέφαλου είναι- ακόμα- ένας από τους πιο αποτελεσματικούς. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η απαλή πίεση στους κροτάφους μπορεί, τουλάχιστον προσωρινά, να ανακουφίσει τον πόνο.
Οποιοδήποτε είδος μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση ή να εμποδίσει τον πονοκέφαλο.

Σε έρευνα από τη Νέα Ζηλανδία, όσοι υπέφεραν από ημικρανίες είχαν λιγότερο συχνά πόνο και κοιμόνταν καλύτερα τις εβδομάδες κατά τις οποίες έκαναν μασάζ, σε σχέση με όσους δεν έκαναν.

‘Ερευνα του 2010 από την Ισπανία, ανακάλυψε ότι ασθενείς με πονοκέφαλους τάσης ανέφεραν καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, μειωμένο στρες και λιγότερα συμπτώματα εντός 24 ωρών μετά από 30λεπτο μασάζ.

 Δοκιμάστε βελονισμό

Σύμφωνα με τις παραδοσιακές κινέζικες πρακτικές, η πίεση σε ένα σημείο του χεριού μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον πόνο του πονοκεφάλου.

Μπορείτε να δοκιμάσετε βελονισμό. Η τεχνική έχει φανεί πως βοηθά στην πρόληψη των ημικρανιών, όπως και στους συχνούς πονοκεφάλους τάσης.


Πηγή: iatronet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια