Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Mύρτιλα για δυνατή καρδιά

Τα μύρτιλα μειώνουν την αρτηριακή πίεση και δρουν κατά της αρτηριοσκλήρυνσης οπότε και προστατεύουν από τα καρδιαγγειακά.


Η Sarah A. Johnson και η ομάδα της, από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, έγραψαν μία επιστημονική εργασία που περιγράφει τα ευεργετικά οφέλη των μπλε μούρων (μύρτιλα) και η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

Η έρευνα έγινε σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Για 8 εβδομάδες 48 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες (που είχαν κάποιο πρόβλημα υπέρτασης σε αρχικό στάδιο) έτρωγαν καθημερινά την αντίστοιχη ποσότητα ενός φλιτζανιού μύρτιλων την ημέρα ή κάποιο πλασέμπο.

Οι γυναίκες που κατανάλωναν μύρτιλα είχαν μείωση κατά 5,1% στη συστολική τους πίεση, κατά 6,3% στη διαστολική και κατά 6,5% στην αρτηριοσκλήρυνση των αγγείων τους.

Επίσης, φάνηκε ότι ένα δείκτης στο αίμα, το νιτρικό οξείδιο, που βοηθά στο να παραμένουν διαπερατές οι αρτηρίες αυξήθηκε κατά 68,5%, γεγονός που εξηγεί και τη μείωση στην αρτηριακή πίεση.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από konradlew. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget