Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Κοκτέιλ υγείας με ρόδι και χουρμάδες

Συνδυάζουμε ρόδια και χουρμάδες και φτιάχνουμε ένα κοκτέιλ που προστατεύει όσο λίγα φάρμακα την καρδιά μας. 

Τόσο το ρόδι όσο και ο χουρμάς είναι φρούτα εύγευστα και υγιεινά. Από όσα μας πληροφορούν όμως οι επιστήμονες μαθαίνουμε πλέον ότι όταν συνδυάζονται δημιουργούν ένα πολύτιμο καρδιοπροστατευτικό «φάρμακο».

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί συστήνουν τόσο σε όσους αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά προβλήματα όσο και σε όσους είναι απολύτως υγιείς να καταναλώνουν μισό ποτήρι χυμό ροδιού μαζί με 3 χουρμάδες. Μία ομάδα από το Technion-Israel Institute of Technology, με επικεφαλής τον καθηγητή Michael Aviram βρήκε ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο φρούτων δρα αποτελεσματικά ενάντια στην αρτηριοσκλήρυνση, που είναι συχνά υπεύθυνη για εμφράγματα και εγκεφαλικά.

Τα τελευταία 25 χρόνια ο καθηγητής και η ομάδα του ερευνούν σχετικά με τα αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μάχη κατά της αρτηριοσκλήρυνσης. Είχαν ήδη ξεχωρίσει τα ρόδια, αλλά και τους χουρμάδες. Είχαν μία υποψία ότι μπορεί – καθώς τα συστατικά τους είναι μεταξύ τους πολύ διαφορετικά – να δρούσαν ακόμα καλύτερα σε συνδυασμό.

Σε μια έρευνα που έκαναν σε κύτταρα στο εργαστήριο και σε ποντίκια βρήκαν ότι ο εν λόγω συνδυασμός (ειδικά όταν είχαν αλεστεί και καταναλωθεί και τα κουκούτσια από τους χουρμάδες) μείωνε κατά 33% την αρτηριοσκλήρυνση και κατά 28% την περιεκτικότητα των αρτηριών σε χοληστερίνη.Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από konradlew. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget