Κοκτέιλ υγείας με ρόδι και χουρμάδες - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Κοκτέιλ υγείας με ρόδι και χουρμάδες

Συνδυάζουμε ρόδια και χουρμάδες και φτιάχνουμε ένα κοκτέιλ που προστατεύει όσο λίγα φάρμακα την καρδιά μας. 

Τόσο το ρόδι όσο και ο χουρμάς είναι φρούτα εύγευστα και υγιεινά. Από όσα μας πληροφορούν όμως οι επιστήμονες μαθαίνουμε πλέον ότι όταν συνδυάζονται δημιουργούν ένα πολύτιμο καρδιοπροστατευτικό «φάρμακο».

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί συστήνουν τόσο σε όσους αντιμετωπίζουν καρδιαγγειακά προβλήματα όσο και σε όσους είναι απολύτως υγιείς να καταναλώνουν μισό ποτήρι χυμό ροδιού μαζί με 3 χουρμάδες. Μία ομάδα από το Technion-Israel Institute of Technology, με επικεφαλής τον καθηγητή Michael Aviram βρήκε ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο φρούτων δρα αποτελεσματικά ενάντια στην αρτηριοσκλήρυνση, που είναι συχνά υπεύθυνη για εμφράγματα και εγκεφαλικά.

Τα τελευταία 25 χρόνια ο καθηγητής και η ομάδα του ερευνούν σχετικά με τα αντιοξειδωτικά που βοηθούν στη μάχη κατά της αρτηριοσκλήρυνσης. Είχαν ήδη ξεχωρίσει τα ρόδια, αλλά και τους χουρμάδες. Είχαν μία υποψία ότι μπορεί – καθώς τα συστατικά τους είναι μεταξύ τους πολύ διαφορετικά – να δρούσαν ακόμα καλύτερα σε συνδυασμό.

Σε μια έρευνα που έκαναν σε κύτταρα στο εργαστήριο και σε ποντίκια βρήκαν ότι ο εν λόγω συνδυασμός (ειδικά όταν είχαν αλεστεί και καταναλωθεί και τα κουκούτσια από τους χουρμάδες) μείωνε κατά 33% την αρτηριοσκλήρυνση και κατά 28% την περιεκτικότητα των αρτηριών σε χοληστερίνη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου