Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Βελούδινη σούπα με μπρόκολο

Τίποτα δεν είναι πιο ευπρόσδεκτο από μια νόστιμη σούπα που γίνεται γρήγορα, είναι πεντανόστιμη, θρεπτική και έχει ελάχιστες θερμίδες.

Υλικά για 6 μερίδες

750 γρ. μπρόκολο
3 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
2 φλιτζάνια γάλα
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

1. Ζεματάτε το μπρόκολο σε μπόλικο νερό για 2-3΄. Το στραγγίζετε και το κόβετε σε κομμάτια.
2. Ξαναβράζετε το μπρόκολο μέσα στον ζωμό λαχανικών. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει.
3. Στο μεταξύ ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα.
4. Αφαιρείτε το μπρόκολο από την κατσαρόλα και πολτοποιείτε το μισό μαζί με τον ζωμό. Επαναλαμβάνετε το ίδιο με το υπόλοιπο μπρόκολο και το γάλα και αναμειγνύετε τα δύο μείγματα.
5. Προσθέτετε το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μόνο μία βράση.
6. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.

Θρεπτικά στοιχεία ανά μερίδα

Θερμίδες: 189
Λιπαρά: 10,75 γρ.
Χοληστερίνη: 11,5 mg


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget