Έχετε κράμπες όταν κοιμάστε; Αυτή είναι η σωστή πρόληψη - Πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Έχετε κράμπες όταν κοιμάστε; Αυτή είναι η σωστή πρόληψη - Πότε πρέπει να πάτε στον γιατρό

Πολλοί άνθρωποι βιώνουν δυνατούς πόνους από κράμπες στα πόδια κατά τη διάρκεια του νυχτερινού τους ύπνου, φαινόμενο που αυξάνεται σε συχνότητα όσο μεγαλώνει ηλικιακά ένα άτομο.
Αν και η ακριβής αιτία για τις κράμπες μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί, συνήθως οφείλεται σε μυϊκή κόπωση, αφυδάτωση ή παρατεταμένη ακινησία. 
Οι νυχτερινές κράμπες μπορεί επίσης να προκύψουν από τη λήψη ορισμένων φαρμάκων, όπως οι στατίνες, τα στεροειδή και ακόμη και τα αντισυλληπτικά χάπια. Ή μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι έχετε χαμηλά επίπεδα μαγνησίου, ασβεστίου ή καλίου στο αίμα σας.Τι μπορείτε να κάνετε για τις νυχτερινές κράμπες στα πόδια

  • Δοκιμάστε να κάνετε καλές διατάσεις στα πόδια σας προτού πέσετε για ύπνο, ειδικά αν νομίζετε ότι η κόπωση των μυών είναι η αιτία του προβλήματός σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε σίγουρα επτά με οκτώ ώρες κάθε βράδυ και ότι πίνετε άφθονο νερό κάθε μέρα. Όταν τα ούρα σας έχουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα, τότε είστε καλά ενυδατωμένοι.
  • Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή, με άφθονο ασβέστιο (τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια πολύ καλή επιλογή), μαγνήσιο (αμύγδαλα, ψωμί ολικής αλέσεως και σπανάκι) και κάλιο (κρέας και ψάρια, καθώς και μπανάνες και μπρόκολο).
  • Σε συνεννόηση με τον γιατρό σας, πάρτε ένα συμπλήρωμα μαγνησίου των 300 milligram.
Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι κράμπες που σχετίζονται με προβλήματα στην κυκλοφορία ή τον θυρεοειδή αδένα. Έτσι, αν τίποτα δεν φαίνεται να βοηθά και ο πόνος παρεμβαίνει στον ύπνο σας, επισκεφθείτε οπωσδήποτε ένα γιατρό για να κάνετε τις εξετάσεις που θα σας συστήσει.


πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου