Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Μαγειρεύουμε ελαφριά

 Το μυστικό του υγιούς, πάνω από όλα, και όμορφου σώματος είναι η σωστή διατροφή.  Γι' αυτό εμείς μαγειρεύουμε κρέπες με καπν...


Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος, λίγο πριν από το καλοκαίρι μας πιάνει ένας «πανικός» για το πώς θα βγούμε στην παραλία, πώς θα φαινόμαστε με το μαγιό μας και πώς θα καταφέρουμε να χάσουμε γρήγορα τα περιττά κιλά. Συνιστούμε ηρεμία! Καμία δίαιτα εξπρές και κανένα γυμναστήριο της τελευταίας στιγμής δε θα μας δώσει το σώμα που επιθυμούμε. Το μυστικό του υγιούς, πάνω από όλα, και όμορφου σώματος είναι η σωστή διατροφή.

 Σημασία έχει να τρέφεσαι σωστά και να λαμβάνεις όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου να ανταπεξέλθει σε όλες τις υποχρεώσεις. Δε σημαίνει ότι νιώθοντας συνέχεια την αίσθηση της πείνας ή μη απολαμβάνοντας το φαγητό σου θα χάσεις οπωσδήποτε τα κιλά που θέλεις. Η καλύτερη λύση, για να μη στερείσαι την απόλαυση και να διατηρείς το φυσιολογικό σου βάρος, είναι να μαγειρεύεις τα κατάλληλα φαγητά και να κάνεις αντικαταστάσεις που κερδίζουν, σε γεύση και όχι θερμίδες.

Ενδεικτικά, προτείνουμε την παρακάτω συνταγή η οποία είναι και νόστιμη και ελαφριά :
Κρέπες με καπνιστή γαλοπούλα και Dirollo Mix


Υλικά


Για τη ζύμη:
250 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 ml. γάλα χλιαρό
3 αυγά
50 gr. βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού baking powder

Για τη γέμιση:
500 gr. Dirollo Μix
250 gr. στήθος καπνιστής γαλοπούλα
250 gr. μανιτάρια
200 ml. ζωμό κοτόπουλου ή γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Εκτέλεση

1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά, το αλάτι, την ζάχαρη, το baking powder, το βούτυρο λιωμένο και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο.
2. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σε ρευστή ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση.
3. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με το βούτυρο την γαλοπούλα κομμένη σε κύβους και τα μανιτάρια σε φέτες.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι, σωτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη, προσθέτουμε τον ζωμό του κοτόπουλου ζεστό, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε το Dirollo Mix.
5. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις κρέπες 1 περίπου λεπτό από καάθε πλευρά.
6. Γεμίζουμε τις κρέπες με το μείγμα και σερβίρουμε αμέσως.


Οι κρέπες μπορούν να αποτελέσουν ένα ελαφρύ και πλήρες γεύμα. Οι υδατάνθρακες που παρέχονται από την παρουσία του αλευριού θα σας εφοδιάσουν με ενέργεια, ενώ οι πρωτεΐνες, από το κοτόπουλο και το τυρί, θα ενισχύσουν το αίσθημα του κορεσμού κρατώντας σας χορτάτους για περισσότερο. Τέλος, η  επιλογή στήθους κοτόπουλου και ημίπαχου τυριού θα μειώσει σημαντικά την πρόσληψή σας σε κορεσμένο λίπος

Αν θέλεις και άλλες τέτοιες νόστιμες και «έξυπνες» συνταγές, μπες στο www.smartsyntayes.gr και βρες κλασσικές συνταγές, στις οποίες έχουν αντικατασταθεί τα «βαριά» υλικά με άλλα, πιο  light, προσφέροντας έτσι όλη την απόλαυση και γεύση που αναζητάς. Επίσης, οι συνταγές του www.smartsyntayes.gr είναι θερμιδομετρημένες, για να ξέρεις ανά πάσα στιγμή πόσες θερμίδες καταναλώνεις, ενώ έχουν και διάφορα tips από chefs και διαιτολόγους για ένα πιο νόστιμο και θρεπτικό αποτέλεσμα.

Μην περιμένεις άλλο λοιπόν! Πες «Ναι» στην απόλαυση χωρίς ενοχές     


vita.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια