BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Η σοκολάτα μας κάνει πιο έξυπνους!

Η σοκολάτα είναι σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες διατροφικές «αδυναμίες» σχεδόν όλων των ανθρώπων, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι εκτός από το να αποτελεί μια γλυκιά «παρασπονδία» στην δίαιτά τους, είναι και μία τροφή με πολύ σημαντικές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό.

Η σοκολάτα έχει εξαιρετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας, ενώ για πολλούς θεωρείται το απόλυτο τρόφιμο της παρηγοριάς. Η καλή σοκολάτα είναι η μαύρη σοκολάτα, με περιεκτικότητα σε κακάο περίπου στο 70% (ή και παραπάνω). Μάλιστα, όπως έχουν δείξει διάφορες έρευνες, η σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά, την κυκλοφορία του αίματος και τον εγκέφαλο, ενώ έχει συνδεθεί και με διάφορα άλλα οφέλη γύρω από ασθένειες, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η νόσος του Αλτσχάιμερ και η γήρανση.


Πέρα από όλα αυτά όμως, φαίνεται πως η κατανάλωση σοκολάτας, με μέτρο πάντα, μας κάνει εξυπνότερους. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει έρευνα που διήρκησε περίπου 40 χρόνια (!). Σύμφωνα με δημοσίευμα της Telegraph, η σοκολάτα εκτός από τα αποδεδειγμένα οφέλη της για την υγεία του οργανισμού, βοηθά στην ενίσχυση της γνωστικής μας απόδοσης και μας κάνει πιο παραγωγικούς σε θέματα όπως η μνήμη και η ενασχόληση με παράλληλες δραστηριότητες.

Αξίζει να τονιστεί, πως η σχέση της κατανάλωσης της σοκολάτας και της αύξησης της γνωστικής απόδοσης των συμμετεχόντων στην έρευνα, δεν επηρεάστηκε από τις μεταβολές στην ηλικία, κατά τη πάροδο των χρόνων.



Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget