BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Το μυστικό της επιτυχίας του πρώτου ραντεβού κρύβεται στο φαγητό

Όλοι έχουν άγχος για το πρώτο ραντεβού με το αντικείμενο του πόθου τους και θέλουν η πρώτη έξοδος να κυλήσει όσο πιο ομαλά γίνεται ώστε να ακολουθήσουν κι άλλες. Τώρα λοιπόν, Αμερικανοί ερευνητές λένε πως η επιτυχία του πρώτου ραντεβού κρύβεται σε αυτά που θα φάμε.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν μια σειρά από πειράματα με σκοπό να διαπιστώσουν κατά ποσο το φαγητό επηρεάζει το αίσθημα της οικειότητας και της εμπιστοσύνης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Consumer Psychology, έδειξαν πως το πρώτο ραντεβού έχει περισσότερες πιθανότητες να στεφθεί από επιτυχία εάν οι δυο επιλέξουν το ίδιο φαγητό.
 
Όπως είπε η επικεφαλής της έρευνας, Ayelet Fishbach «έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι χρησιμοποιούμε τη λογική για να πάρουμε αποφάσεις, όμως αγνοούμε το γεγονός ότι οι προτιμήσεις στο φαγητό επηρεάζουν αυτή τη διαδικασία. Το φαγητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στρατηγικά ώστε να διευκολυνθεί η συνεργασία και να ενισχυθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους ανθρώπους».
 
Η Kaitlin Woolley, επίσης μέλος της ερευνητικής ομάδας, με τη σειρά της αναφέρει πως η επιλογή του ίδιου φαγητού, για παράδειγμα σε ένα ερωτικό ραντεβού, μπορεί να διευκολύνει τη σύναψη δεσμών.
 

Αφού απέδειξαν τη σημασία της επιλογής του ίδιου φαγητού, οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσο και άλλες όμοιες επιλογές μπορούν να έχουν την ίδια επίδραση στην επιτυχία του πρώτου ραντεβού.
«Πιστεύω πως το φαγητό έχει ισχυρή επίδραση επειδή είναι κάτι που βάζουμε στο σώμα μας και χρειάζεται εμπιστοσύνη για να το κάνουμε αυτό» δηλώνει η Fishbach.
 
Τώρα, οι ερευνητές θέλουν να μελετήσουν κατά πόσο ενισχύεται το αίσθημα τις εμπιστοσύνης και η συνεργασία ανάμεσα σε άτομα που μοιράζονται το φαγητό τους.


Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget