Το μυστικό της επιτυχίας του πρώτου ραντεβού κρύβεται στο φαγητό - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Το μυστικό της επιτυχίας του πρώτου ραντεβού κρύβεται στο φαγητό

Όλοι έχουν άγχος για το πρώτο ραντεβού με το αντικείμενο του πόθου τους και θέλουν η πρώτη έξοδος να κυλήσει όσο πιο ομαλά γίνεται ώστε να ακολουθήσουν κι άλλες. Τώρα λοιπόν, Αμερικανοί ερευνητές λένε πως η επιτυχία του πρώτου ραντεβού κρύβεται σε αυτά που θα φάμε.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν μια σειρά από πειράματα με σκοπό να διαπιστώσουν κατά ποσο το φαγητό επηρεάζει το αίσθημα της οικειότητας και της εμπιστοσύνης ανάμεσα σε δύο ανθρώπους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Consumer Psychology, έδειξαν πως το πρώτο ραντεβού έχει περισσότερες πιθανότητες να στεφθεί από επιτυχία εάν οι δυο επιλέξουν το ίδιο φαγητό.
 
Όπως είπε η επικεφαλής της έρευνας, Ayelet Fishbach «έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι χρησιμοποιούμε τη λογική για να πάρουμε αποφάσεις, όμως αγνοούμε το γεγονός ότι οι προτιμήσεις στο φαγητό επηρεάζουν αυτή τη διαδικασία. Το φαγητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στρατηγικά ώστε να διευκολυνθεί η συνεργασία και να ενισχυθεί το αίσθημα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους ανθρώπους».
 
Η Kaitlin Woolley, επίσης μέλος της ερευνητικής ομάδας, με τη σειρά της αναφέρει πως η επιλογή του ίδιου φαγητού, για παράδειγμα σε ένα ερωτικό ραντεβού, μπορεί να διευκολύνει τη σύναψη δεσμών.
 

Αφού απέδειξαν τη σημασία της επιλογής του ίδιου φαγητού, οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσο και άλλες όμοιες επιλογές μπορούν να έχουν την ίδια επίδραση στην επιτυχία του πρώτου ραντεβού.
«Πιστεύω πως το φαγητό έχει ισχυρή επίδραση επειδή είναι κάτι που βάζουμε στο σώμα μας και χρειάζεται εμπιστοσύνη για να το κάνουμε αυτό» δηλώνει η Fishbach.
 
Τώρα, οι ερευνητές θέλουν να μελετήσουν κατά πόσο ενισχύεται το αίσθημα τις εμπιστοσύνης και η συνεργασία ανάμεσα σε άτομα που μοιράζονται το φαγητό τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου