Το αδυνάτισμα μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκινικών όγκων - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Το αδυνάτισμα μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκινικών όγκων

Ερευνητές του Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο «Fred Hutchinson», με επικεφαλής τους Δρ Κάθριν Ντάγκαν και Αννι Μακ Τιέρναν, υποστηρίζουν πως οι υπέρβαρες γυναίκες όταν χάνουν βάρος, δεν επιτυγχάνουν μόνο το αδυνάτισμα αλλά μειώνουν και τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου.

Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Association for Cancer Research, όταν οι υπέρβαρες γυναίκες αδυνατίζουν με ή χωρίς τη βοήθεια γυμναστικής ελαττώνουν τα επίπεδα τριών πρωτεϊνών στο σώμα, οι οποίες ευθύνονται για τη δημιουργία της αγγειογένεσης, δηλαδή τη δημιουργία αιμοφόρων αγγείων με το ιδανικό περιβάλλον για να φιλοξενηθούν και να αναπτυχθούν οι καρκινικοί όγκοι.

Στην έρευνα, διάρκειας 12 μηνών, συμμετείχαν 439 παχύσαρκες γυναίκες και χωρίστηκαν σε 4 ομάδες. Η πρώτη έκανε δίαιτα, η δεύτερη έκανε δίαιτα και γυμναστική, η τρίτη έκανε αερόβια άσκηση 5 φορές την εβδομάδα, ενώ η τέταρτη δεν ακολούθησε κανένα πρόγραμμα. Οι επιστήμονες βρήκαν πως οι γυναίκες που ανήκαν στην ομάδα που έκανε δίαιτα και στην ομάδα που έκανε δίαιτα και γυμναστική, έχασαν περισσότερο βάρος και εμφάνισαν σημαντικά μικρότερες τιμές στις πρωτεΐνες που ευθύνονται για την αγγειογένεση, σχετικά με τις άλλες δύο ομάδες.

Οι επιστήμονες τονίζουν τη θετική επίδραση του αδυνατίσματος για τον οργανισμό, γενικότερα, αλλά και για το νέο αυτό εύρημα, αφού από τη μία δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εντελώς τις πιθανότητες εμφάνισης καρκινικών όγκων αλλά, από την άλλη, μπορούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να μειώσουμε τους παράγοντες που δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για τη φιλοξενία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου