BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Στρες: Το άγχος στη δουλειά αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής

Όσοι έχουν ακόμα δουλειά και δεν ανήκουν στο 25% των ανέργων περνούν αρκετές ώρες την ημέρα στον χώρο εργασίας τους με τους συναδέλφους τους. Η κατάσταση στο γραφείο λοιπόν επηρεάζει αρκετά όλους μας. Τώρα, νέα έρευνα Σουηδών επιστημόνων δείχνει πως η συμπεριφορά του προϊσταμένου ευθύνεται για την εμφάνιση στηθάγχης ή και καρδιακής προσβολής.
 
Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για πάνω από 3.000 άντρες ηλικίας από 17 έως 70 ετών. 
Η μελέτη με τίτλο Work, Lipids and Fibrinogen Stockholm Study κράτησε πάνω από 10 χρόνια. Τα 3 πρώτα από αυτά οι συμμετέχοντες ελέχθησαν την ώρα που δούλευαν ενώ οι ειδικοί τους ζήτησαν να αξιολογήσουν τις ικανότητες των προϊστάμενων τους.
Στη συνέχεια για περίπου οκτώ χρόνια παρακολουθούνταν από τους ειδικούς οι οποίοι και κατέγραφαν τις καρδιακές παθήσεις και τους θανάτους που συνέβαιναν. Στην περίοδο αυτή καταγράφηκαν 74 περιπτώσεις θανάσιμων ή μη θανάσιμων καρδιακών επεισοδίων.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως οι συμμετέχοντες που θεωρούσαν τα αφεντικά τους ακατάλληλα είχαν 25% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κάποια καρδιακή πάθηση, ενώ αν εργάζονταν για περισσότερα από 4 έτη κάτω από τον ίδιο προϊστάμενο, τότε το ποσοστό αυτό εκτινασσόταν στο 64%.
Με λίγα λόγια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το εργασιακό στρες αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα για την καρδιά του υπαλλήλου.
 
Τι μπορεί να κάνει λοιπόν ο καθένας από εμάς για να προστατέψει την καρδιά του από το στρες της δουλειάς; Οι ειδικοί συμβουλεύουν να βρούμε τρόπους να αντιμετωπισουμε αποτελεσματικά το άγχος ενώ προτείνουν και οι προϊστάμενοι να περνούν από εκπαίδευση για το πως να διαχειρίζονται σωστα ένα τμήμα.
 

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, ένας καλός προϊστάμενος, είναι σεβαστός από τους συναδέλφους του αλλά και τους υφισταμένους του, καθοδηγεί σωστά τον εργαζόμενο, διατηρεί μια καλή επικοινωνία μεταξύ όλων και κατ’ επέκταση μια καλή ατμόσφαιρα στο χώρο εργασίας ενώ, αποβάλλοντας το εργασιακό στρες έχει πιο αποδοτικούς και αποτελεσματικούς εργαζόμενους και χωρίς τον κίνδυνο να πάθουν κάποια καρδιακή προσβολή ακόμα και την ώρα της εργασίας τους.



Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget