BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Κατάπλασμα από λάχανο για οιδήματα και φλεγμονές

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατάπλασμα από λάχανο για να καταπολεμήσετε οιδηματα και φλεγμονές στο σώμα σας; Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε δει γιατί η επιστήμη υποκλίνεται στο λάχανο. Το λάχανο χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς πάρα πολλά χρόνια τώρα. Οι πρώτες αναφορές μας έρχονται από τον Διοσκουρίδη, όπου το λάχανο είχε εξαιρετική φαρμακευτική αξία. Ας δούμε όμως συνοπτικά τι περιέχει το λάχανο.

Ιδιότητες του λάχανου
Η υψηλή περιεκτικότητά του σε σε βιταμίνη Κ και ανθοκυανίνες το κατατάσσει ως μία από τις καλύτερες τροφές για την απόδοση του εγκεφάλου αλλά και την καταπολέμηση της άνοιας. 

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε Θείο το οποίο είναι απαραίτητο για την κερατίνη ή οποία είναι απαραίτητη για τα υγιή μαλλιά, τα νύχια και την επιδερμίδα
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C
Έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες
Καταπολεμά τα συμπτώματα της μέθης

Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο σε αυτή τη συνταγή είναι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του και το γεγονός ότι απορροφά τα οιδίματα. Φυσικά η συνταγή δεν προορίζεται για σοβαρά οιδίματα αλλά για απλές φλεγμονές. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον κατάλληλο επαγγελματία υγείας.
Συνταγή για κατάπλασμα από λάχανο
Υλικά

1 φύλλο από λάχανο

1 πατάτα

Εκτέλεση

Τοποθετήστε την πατάτα μαζί με τα βότανα, αφού τα έχετε πολτοποιήσει σε ένα ομοιογενές μείγμα, στο σημείο όπου υπάρχει το πρήξιμο. Έπειτα, βάζετε από πάνω το φύλλο από το λάχανο (εάν είναι πολύ μεγαλύτερο κόψτε το στο επιθυμητό μέγεθος) και στη συνέχεια σταθεροποιείτε με μια ταινία ή γάζα.

Το κατάπλασμα θα πρέπει να αντικαθίσταται την πρώτη μέρα κάθε 1-3 ώρες ή αν το νιώθετε να ζεσταίνει αρκετά. Από τη δεύτερη μέρα κάθε 6-8 ώρες περίπου κατά τον ίδιο τρόπο.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget