Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Η χρόνια κόπωση οφείλεται σε βακτήρια του εντέρου

Σύμφωνα με έρευνα αμερικανών ερευνητών, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Microbiome, η χρόνια κόπωση μπορεί να οφείλεται σε βακτήρια που φιλοξενούνται και αναπτύσσονται στο γαστρεντερικό σύστημα του ανθρώπου.

Τα σύνδρομα κόπωσης χαρακτηρίζονται από πτώση των επιπέδων ενέργειας του σώματος, η οποία ενίοτε είναι τόσο σοβαρή που καθιστά αδύνατη την τέλεση συνήθων πνευματικών ή σωματικών καθηκόντων. Πολλοί ασθενείς με σύνδρομα κόπωσης έχουν μια οξεία λοιμώδη εκδήλωση με γριπώδη συμπτώματα ή συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα ή λοιμώδη γαστρεντερικά συμπτώματα που προηγούνται της έναρξης του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης ή είναι χρόνιοι φορείς ιών και μικροβίων.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου Κορνέλ, με επικεφαλής την Δρ Μορίν Χάνσον, έδειξε πως τα άτομα με χρόνια κόπωση έχουν είτε μικρότερη ποικιλία σε βακτήρια στο έντερό τους, είτε διαφορετικά από τα τα άτομα που είναι υγιή. Η μικρότερη ποικιλία βακτηρίων στο γαστρεντερικό σύστημα, αποτελεί ένα πρόβλημα για τον οργανισμό, σύμφωνα με τους ειδικούς, αφού εκτός από τη χρόνια κόπωση, συνδέεται και με ασθένειες όπως η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος του Crohn.

Η έρευνα ήταν μικρής κλίμακας αφού συμμετείχαν μόλις 48 άτομα με χρόνια κόπωση και 39 υγιή. Παρόλα αυτά, οι ερευνητές είναι πολύ αισιόδοξοι με την έκβαση των αποτελεσμάτων αφού ήταν ξεκάθαρα και μπόρεσαν να καταλήξουν σε ακριβή διάγνωση σε ποσοστό, περίπου, 83% των συμμετεχόντων. Έτσι, όπως υποστηρίζουν, τα δεδομένα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον ακόμη και προληπτικά για τη διάγνωση της χρόνια κόπωσης.
21 Ιουλίου

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget