Ο καρπός του κριθαριού μειώνει τη χοληστερόλη και προλαμβάνει το έμφραγμα - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ο καρπός του κριθαριού μειώνει τη χοληστερόλη και προλαμβάνει το έμφραγμα

Έρευνα Καναδών επιστημόνων, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση European Journal of Clinical Nutrition, κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα προϊόντα που προέρχονται από το κριθάρι μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, δρώντας προληπτικά απέναντι στα εμφράγματα αλλά και στα εγκεφαλικά επεισόδια.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί, εξέτασαν 14 προηγούμενες μελέτες συγκρίνοντας τη δράση του καρπού από το κριθάρι και την περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Βρήκαν, λοιπόν, πως μειώνει τη λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL) και τη λιποπρωτεΐνη μη υψηλής πυκνότητας (non-HDL), δύο είδη της «κακής» χοληστερόλης, σε ποσοστό περίπου 7%.

«Τα αποτελέσματα έχουν μεγαλύτερη σημασία για όσους διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, όπως τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, και έχουν φυσιολογικά επίπεδα LDL αλλά αυξημένα επίπεδα non-HDL χοληστερόλης», δηλώνει ο ερευνητής Δρ Vladimir Vuksan.

Οι ειδικοί φαίνονται πολύ αισιόδοξοι που μέσω της διατροφής μπορούν να ελεγχθούν, σε κάποιο βαθμό, τα επίπεδα της χοληστερόλης αλλά και οι επιπτώσεις του διαβήτη, δύο βασικότατοι παράγοντες των καρδιαγγειακών προβλημάτων και των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου