Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Ο καρπός του κριθαριού μειώνει τη χοληστερόλη και προλαμβάνει το έμφραγμα

Έρευνα Καναδών επιστημόνων, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση European Journal of Clinical Nutrition, κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα προϊόντα που προέρχονται από το κριθάρι μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης, δρώντας προληπτικά απέναντι στα εμφράγματα αλλά και στα εγκεφαλικά επεισόδια.

Πιο συγκεκριμένα, οι ειδικοί, εξέτασαν 14 προηγούμενες μελέτες συγκρίνοντας τη δράση του καρπού από το κριθάρι και την περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Βρήκαν, λοιπόν, πως μειώνει τη λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL) και τη λιποπρωτεΐνη μη υψηλής πυκνότητας (non-HDL), δύο είδη της «κακής» χοληστερόλης, σε ποσοστό περίπου 7%.

«Τα αποτελέσματα έχουν μεγαλύτερη σημασία για όσους διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, όπως τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, και έχουν φυσιολογικά επίπεδα LDL αλλά αυξημένα επίπεδα non-HDL χοληστερόλης», δηλώνει ο ερευνητής Δρ Vladimir Vuksan.

Οι ειδικοί φαίνονται πολύ αισιόδοξοι που μέσω της διατροφής μπορούν να ελεγχθούν, σε κάποιο βαθμό, τα επίπεδα της χοληστερόλης αλλά και οι επιπτώσεις του διαβήτη, δύο βασικότατοι παράγοντες των καρδιαγγειακών προβλημάτων και των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από konradlew. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget