BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τι αποκαλύπτει η χειραψία για την υγεία μας;

Ο τρόπος που κάνουμε χειραψία δεν φανερώνει μόνο στοιχεία της προσωπικότητάς μας, αποκαλύπτει επίσης σε τι βαθμό είμαστε υγιείς.


Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι επιστήμονες από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Υγείας Πληθυσμού του Πανεπιστημίου McMaster στο Χάμιλτον του Καναδά. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet», μια δυνατή και αποφασιστική χειραψία φανερώνει ότι σφύζουμε από υγεία, ενώ αντίθετα μια χαλαρή και άψυχη χειραψία συνδέεται με πρόωρο θάνατο ή με την εκδήλωση σοβαρών ασθενειών (π.χ. καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο).

Ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής καρδιολογίας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Mc Master, Δρ. Darryl Leong, δήλωσε: «Η χειραψία μπορεί να αποτελέσει ένα εύκολο και φθηνό τεστ για να αξιολογήσει κανείς τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, ιδίως από καρδιαγγειακές παθήσεις».

Οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία από περίπου 140.000 άτομα από 17 διαφορετικές χώρες, ηλικίας 35-70 ετών, για μια περίοδο τεσσάρων χρόνων. Προκειμένου να μετρήσουν τη δύναμη της χειραψίας τους χρησιμοποίησαν ένα ειδικό δυναμόμετρο, που κατέγραφε τη μυϊκή δύναμη του χεριού τους. Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι για κάθε απώλεια δύναμης της τάξεως των 5 κιλών αυξανόταν κατά 17% ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι η χειραψία αποτελεί βαρόμετρο για την υγεία μας, αφού μπορεί να φανερώσει πολλά περισσότερα και από διάφορες προγνωστικές εξετάσεις, ακόμη και από τις τιμές της αρτηριακής μας πίεσης. Ο συσχετισμός ανάμεσα στη χαλαρή χειραψία και τον αυξημένο κίνδυνο για την υγεία ισχύει ανεξάρτητα από την ηλικία, τη φυσική κατάσταση και άλλους παράγοντες, όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ.

Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι η σχέση ανάμεσα στη δύναμη της χειραψίας και το προσδόκιμο ζωής δεν αφορά μόνο τους ηλικιωμένους αλλά και τους ανθρώπους νεαρής και μέσης ηλικίας.Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget