Οι κίνδυνοι για την υγεία από την απότομη απώλεια κιλών - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Οι κίνδυνοι για την υγεία από την απότομη απώλεια κιλών

Απότομη απώλεια κιλών

Είναι σύνηθες φαινόμενο, άτομα που θέλουν να αδυνατίσουν, να ακολουθούν εξαντλητικές δίαιτες και διατροφές ώστε να χάσουν κιλά γρήγορα. Αυτό, όμως, αποτελεί μια πολύ επικίνδυνη «συνήθεια» αφού εκτός από την άτακτη και απότομη κινητοποίηση του λιπώδους ιστού, ο οργανισμός στερείται, επίσης, και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για ομαλή του λειτουργία.

Πέρα από τις περιπτώσεις όπου κάποιος είναι παχύσαρκος και αντιμετωπίζει παθολογικά και κάθε είδους προβλήματα, όπου και εκεί χρειάζεται παρακολούθηση και έλεγχο από ειδικό, η ενδεδειγμένη απώλεια κιλών ανά εβδομάδα κυμαίνεται από μισό έως ένα κιλό. Σε διαφορετική περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης επιπλοκών στον οργανισμό, από την απότομη απώλεια βάρους.Σε αυτές περιλαμβάνονται: Απώλεια μυϊκής μάζας, άυξηση ουρικού οξέος, διαταραχές στο ήπαρ, ανάπτυξη χολολιθιάσεων, δυσκοιλιότητα, απώλεια οστικής μάζας, εμφάνιση κατάθλιψης.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις σοβαρότατες επιπλοκές που ενδέχεται να προξενήσει σε έναν οργανισμό η ξαφνική απώλεια κιλών. Η σωστή πρόσληψη των απαραίτητων θερμίδων, σε συνδυασμό με σωστές διατροφικές συνήθειες και άσκηση θα σας χαρίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ενισχύοντας παράλληλα την υγεία σας. Το μόνο που χρειάζεται είναι… λίγη περισσότερη υπομονή!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου