BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Γνωρίστε τη θρεπτική αξία της ντομάτας

Η ντομάτα είναι χαρακτηριστικό και αγαπημένο λαχανικό της Μεσογειακής κουζίνας, το οποίο καταναλώνουμε σχεδόν καθημερινά, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, που είναι και η εποχή της.
Παράλληλα, αποτελεί ένα τρόφιμο υψηλής διατροφικής αξίας, που προσφέρει πλήθος πολύτιμων κι ευεργετικών συστατικών. Σε αυτά, περιλαμβάνονται οι φυτικές ίνες, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, η βιταμίνη C, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, καθώς και το κάλιο, που βοηθά στην καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Από την άλλη, η ντομάτα περιέχει υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών συστατικών, όπως το β-καροτένιο, το οποίο μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α, και η λουτεΐνη, που προστατεύει τον αμφιβληστροειδή από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Ιδιαίτερο διατροφικό χαρακτηριστικό της ντομάτας είναι και η υψηλή περιεκτικότητά της σε λυκοπένιο, στο οποίο οφείλει και το έντονο κόκκινο χρώμα της. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί πως η θερμική επεξεργασία αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα του λυκοπενίου, με αποτέλεσμα η μαγειρεμένη ντομάτα και τα προϊόντα της να είναι ακόμη πιο πλούσια σε αυτό.

Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι το λυκοπένιο πιθανόν να προστατεύει από τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων μορφών καρκίνου, και ειδικότερα καρκίνου του προστάτη, ενώ φαίνεται ότι παίζει και καρδιο-προστατευτικό ρόλο, εμποδίζοντας την οξείδωση της «κακής» χοληστερόλης, που αποτελεί ένα από τα βασικότερα στάδια της αθηροσκληρωτικής διαδικασίας.


Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget