BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Το Μπρόκολο Σκοτώνει Τους Καρκινικούς Όγκους Μόνο Αν Καταναλωθεί Με Συγκεκριμένο Τρόπο…


Το μπρόκολο είναι μια πλούσια πηγή κάποιων συστατικών που ονομάζονται glucosinilates, οι οποίες μετατρέπονται ενζυματικά σε isothiocyanates…..

Στο σώμα οι isothiocyanates του μπρόκολου ενισχύουν την παραγωγή διαφόρων αποτοξινωτικών ενζύμων της Φάσης II, ενισχύουν το αντιοξειδωτικό στάτους και προστατεύουν τα πειραματόζωα από τους χημικά προκαλούμενους καρκίνους.
Γι’ αυτό το λόγο οι διατροφολόγοι συνιστούν την κατανάλωση μπρόκολου και λαχανικών της ίδιας οικογένεια (κουνουπίδι, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελών) τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Τα συμπυκνωμένα εκχυλίσματα μπρόκολου όμως σας δίνουν τη δυνατότητα να ενισχύσετε την πρόσληψη αυτών των ευεργετικών συστατικών ακόμα περισσότερο.
Μια από τις κύριες isothiocyanates του μπρόκολου είναι η σουλφοραφάνη. Σε πολυάριθμες μελέτες αυτό το φυτικό χημικό έχει δείξει αντικαρκινικές δράσεις.
Σε ένα εργαστηριακό πείραμα με καρκινικά κύτταρα ήπατος ποντικών, η σουλφοραφάνη ανέβασε τα επίπεδα δυο αποτοξινωτικών ενζύμων της Φάσης II, τη glutathione S-transferase και τη quinine reductase.
Οι συγγραφείς της μελέτης συμπέραναν ότι η ικανότητα της σουλφοραφάνης να ανεβάζει αυτά τα ένζυμα μπορεί να είναι ένα σημαντικό μέρος της αντικαρκινικής δράσης του μπρόκολου.
Μια μελέτη στο πανεπιστήμιο John Hopkins εξέτασε τις επιδράσεις της σουλφοραφάνης σε χημικά προκαλούμενους όγκους του μαστού σε αρουραίους.
Όταν δόθηκε τη στιγμή της έκθεσης στο καρκινογόνο, η σουλφοραφάνη μείωσε σημαντικά τη συχνότητα, το πλήθος και το βάρος των όγκων του μαστού, και η ανάπτυξή τους καθυστέρησε. Μια εργαστηριακή μελέτη δείχνει ότι η σουλφοραφάνη μπορεί επίσης να καταπολεμά τον καρκίνο του προστάτη.
Τα οφέλη του μπρόκολου δεν σταματούν εκεί. 
Μια μελέτη λαχανικών βρήκε ότι το μπρόκολο προκάλεσε τη μεγαλύτερη προστατευτική επίδραση κατά διαφόρων μεταλλαξιογόνων χημικών. Ένα άλλο πείραμα στο νοσοκομείο John Hopkins βρήκε ότι η σουλφοραφάνη του μπρόκολου είναι ένας ισχυρός παράγοντας κατά τριών ποικιλιών του ελικοβακτηρίου του πυλωρού. 
Μια μελέτη που διεξήχθη την ίδια στιγμή έδειξε ότι η σουλφοραφάνη μπλόκαρε επίσης όγκους στο στομάχι ποντικών που εκτέθηκαν σε μεταλλαξιογόνα χημικά.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτά τα πολλαπλά οφέλη είναι αποτέλεσμα της αυξημένης παραγωγής της αποτοξίνωσης της Φάσης II και των αντιοξειδωτικών ενζύμων.
Επομένως είναι καλό να τρώτε συχνά μπρόκολο.
Μερικοί υγιεινιστές τρώνε ωμό το μπρόκολο ή το βάζουν στον αποχυμωτή και πίνουν το χυμό του. Αυτό είναι τεράστιο λάθος. 
Αν και είναι καλό να τρώμε ωμά τα λαχανικά, αυτό δεν ισχύει για το μπρόκολο, διότι το ωμό μπρόκολο περιέχει συστατικά που βλάπτουν το θυρεοειδή. Άρα το μπρόκολο θα πρέπει να το τρώτε πάντοτε ελαφρά μαγειρεμένο. 
Βέβαια η καθημερινή λήψη εκχυλίσματος μπρόκολου σε μορφή διατροφικού συμπληρώματος θα σας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη προστασία από τα καρκινογόνα του περιβάλλοντος.
Μάριος Δημόπουλος
Διατροφολόγος
ΜέλοςτουAmerican Council of Applied Clinical Nutrition
ΜέλοςτηςAmerican Association of Drugless Practitioners

tropical-planet

greek1

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget