Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση του αντηλιακού σας - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη χρήση του αντηλιακού σας

Το χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση τους θερινούς μήνες στη χώρα μας, ωστόσο σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, μόλις το 33% γνωρίζει τα βασικά για το αντηλιακό του. Συνήθεις ερωτήσεις, όπως το πότε πρέπει να το βάζουμε, ή την ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιούμε, συνήθως μένουν αναπάντητες.Για το λόγο αυτό, διεθνείς επιστημονικοί φορείς αποφάσισαν να εκδώσουν μία λίστα με απλές οδηγίες και απαντήσεις σε θέματα που αφορούν τη χρήση των αντηλιακών. Πρώτη και καλύτερη προτροπή, η χρήση του αντηλιακού όχι μόνο στην παραλία, αλλά ακόμη κι όταν θα βγούμε έστω και για λίγη ώρα έξω από το σπίτι ή και την εργασία μας και θα εκτεθούμε στον ήλιο.

Οι ειδικοί επισημαίνουν, ότι οι δραστικές ουσίες του αντηλιακού, όπως το οξείδιο του τιτανίου και το οξείδιο του ψευδαργύρου, συμβάλλουν στην αντανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας το πρώτο και στην προστασία της επιδερμίδας από τις ακτίνες του ήλιου, οι οποίες εισχωρούν σε αυτή το δεύτερο.

Ο δείκτης προστασίας του αντηλιακού μας πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 και να αναγράφει στην συσκευασία του, ότι πρόκειται για προϊόν «ευρέος φάσματος», ώστε να μας προστατεύσει από τις ακτίνες UVA και UVB. Η ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιούμε υπολογίζεται σε περίπου 25 με 30 γραμμάρια για ολόκληρο το σώμα ανά χρήση. Αναφορικά με την ημερομηνία λήξης, οι κατασκευαστές αντηλιακών, τονίζουν ότι ένα σκεύασμα χάνει κάθε δραστική αξία τρία χρόνια μετά την παρασκευή του. Τέλος, επισημαίνουν ότι η εφαρμογή του σκευάσματος πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο, ώστε τα βασικά συστατικά να μπορέσουν να εισχωρήσουν στο δέρμα. Σε ότι αφορά τη χρήση στην παραλία, αυτή θα πρέπει να επαναλαμβάνεται αν δίωρο, ή πιο συχνά, εφόσον κάνουμε συχνά βουτιές στη θάλασσα, ή παρουσιάζουμε έντονη εφίδρωση
Πηγή: Iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου