Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Αγιορείτικο ριζότο λαχανικών

Φτιάξτε ένα πεντανόστιμο Αγιορείτικο ριζότο λαχανικών με πιπεριές φλωρίνης, καλαμπόκι αρακά και κρασί

Υλικά


1-2 μέτρια ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια

3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κύβους

1-2 φλιτζάνια καλαμπόκι

1-2 φλιτζάνια αρακά

2 φλιτζάνια ρύζι

1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

1 κ.σ θαλασσινό αλάτι

1 κλωνάρι ψιλοκομμένο μάραθο

4 φλιτζάνια νερό


Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τον αρακά και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε κι αυτό λίγο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το νερό χλιαρό και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 περίπου λεπτά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα για να απορροφήσει τους υδρατμούς και κλείνουμε το καπάκι. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό και αμέσως πριν το σερβίρισμα, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο. Εύκολο και πεντανόστιμο!



18 Ιουλίου
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget