Αγιορείτικο ριζότο λαχανικών - BIO OLYMPUS

Breaking


Post Top Ad

Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2016

Αγιορείτικο ριζότο λαχανικών

Φτιάξτε ένα πεντανόστιμο Αγιορείτικο ριζότο λαχανικών με πιπεριές φλωρίνης, καλαμπόκι αρακά και κρασί

Υλικά


1-2 μέτρια ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια

3 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κύβους

1-2 φλιτζάνια καλαμπόκι

1-2 φλιτζάνια αρακά

2 φλιτζάνια ρύζι

1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί

Ελαιόλαδο

1 κ.σ θαλασσινό αλάτι

1 κλωνάρι ψιλοκομμένο μάραθο

4 φλιτζάνια νερό


Εκτέλεση


Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τον αρακά και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε κι αυτό λίγο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το νερό χλιαρό και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 περίπου λεπτά.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα για να απορροφήσει τους υδρατμούς και κλείνουμε το καπάκι. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό και αμέσως πριν το σερβίρισμα, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μάραθο. Εύκολο και πεντανόστιμο!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad