Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Κατάθλιψη - Μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας ή παρελκόμενο της κρίσης; Θεραπεύεται ή όχι;

Η κατάθλιψη είναι μια σύγχρονη ψυχική ασθένεια που ολοένα και καθημερινά δείχνει ν’ αυξάνει τα θύματα του στην σύγχρονη κοινωνία. 

Παρατηρώντας το φαινόμενο αυτό το Kapa-News αναζήτησε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα γύρω από την κατάθλιψη. Ερωτήματα όπως:


  • · Είναι νέα ασθένεια ή πρόκειται για μια παλιά πονεμένη ιστορία;
  • · Ποια είναι τα αίτια της και πως μπορεί να κάνει ένας απλός άνθρωπος την διάγνωση της, τουλάχιστον στον εαυτό του ή στο οικείο περιβάλλον του;
  • · Είναι ιάσιμη ή όχι;
  • · Και τέλος, υπάρχει πρόληψη; Και πως γίνεται αυτή;

Στα ερωτήματα αυτά βρήκαμε τον πιο κατάλληλο άνθρωπο να ζητήσουμε απαντήσεις. Τον κύριο Χαράλαμπο Κατόγλου, ψυχίατρο και διευθυντή του Ο.ΚΑ.ΝΑ Πιερίας , ειδικευμένο στην Ψυχογηριατρική και τέως επιμελητή του Ε.ΣΥ σε ψυχογηριατρική κλινική. Ο Κατερινιώτης ψυχίατρος μας δέχθηκε στο ιατρείο του και απάντησε σε όλα τα ερωτήματα μας δίνοντας μας παράλληλα μια άλλη, πιο ενδιαφέρουσα οπτική γωνία του προβλήματος.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε τι εννοούμε:Πέτρος Σταθακόπουλος
Έρευνα -Ρεπορτάζ

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από konradlew. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget