Φάτε πολλές σαλάτες για καλύτερη διάθεση - BIO OLYMPUS - Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

Breaking

BIO OLYMPUS  -  Το site για την καλή Υγεία καί την σωστή Διατροφή.

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


Ads

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Φάτε πολλές σαλάτες για καλύτερη διάθεση

Όλοι το γνωρίζαμε πως αωματική και ψυχική υγεία συνδέονται. Με αυτή την έννοια και η διατροφή μας επηρεάζει την ψυχολογία μας. Αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει και μια νέα έρευνα Αυστραλών και Βρετανών επιστημονων που έδειξε πως όσοι εντάσσουν στη διατροφή τους σαλάτες και φρούτα έχουν καλύτερη διάθεση.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ουώργουϊκ στη Βρετανία και το Πανεπιστήμιο του Κουήνσλαντ στην Αυστραλία ανέλυσαν στοιχεία για 12.385 Αυστραλούς οι οποίοι κράτησαν λεπτομερή ημερολόγια διατροφής επί έξι χρόνια και συμπλήρωναν ερωτηματολόγια για την ψυχική διάθεσή τους σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην Αμερικανική Επιθεώρηση Δημοσίας Υγείας (AJPH), έδειξαν πως με κάθε παραπάνω μερίδα φρούτων και λαχανικών που πρόσθεταν οι εθελοντές στην ημερήσια διατροφή τους και έως 8 μερίδες την ημέρα, αυξανόταν το επίπεδο της ευτυχίας που ένιωθαν ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο συνέβαινε στη ζωή τους.
Μάλιστα, όπως έδειξε η μελέτη, η βελτίωση αυτή στην διάθεση ήταν ανεξάρτητη από την κατάσταση της υγείας και τις συνθήκες της ζωής τους, και συνέβαινε σταδιακά σε βάθος χρόνου.
 
Είναι, όμως, τόσο ισχυρή ώστε για τα άτομα που δεν έτρωγαν καθόλου φρέσκα προϊόντα και φθάνουν να τρώνε οκτώ μικρομερίδες την ημέρα είναι εφάμιλλη με την χαρά που θα ένιωθε ένας άνεργος ο οποίος θα έβρισκε δουλειά, υποστηρίζουν οι ερευνητές από 
 
Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Άντριου Όσβαλντ «το απαιτούμενο διάστημα όμως δεν είναι πολύ μεγάλο, φθάνει το πολύ τα δύο χρόνια, και σαφώς είναι πολύ μικρότερο από εκείνο που απαιτείται για να ωφελήσουν τα φρούτα και τα λαχανικά την σωματική υγεία».
 

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα οφέλη των φυτικής προελεύσεως τροφίμων στην ψυχική διάθεση και την ικανοποίηση από τη ζωή οφείλονται στα αντιοξειδωτικά που περιέχουν και ιδίως στα καροτενοειδή - μία ομάδα συστατικών που προσδίδουν σε φρούτα και λαχανικά το χαρακτηριστικό κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου