Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Το μυστικό της ευτυχίας κρύβεται στα φρούτα!

Όλοι ξέρουμε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά κάνουν καλό στην υγεία μας. Τώρα όμως η έρευνα αποκαλύπτει ότι μπορούν να μας κάνουν και πιο ευτυχισμένους.


 Νέα έρευνα σε 12.000 άτομα από τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Warwick σε συνεργασία με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Queensland έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών φέρνει την… ευτυχία και μάλιστα πιο γρήγορα συγκριτικά με ό,τι αφορά τα οφέλη στην υγεία.

Στο πλαίσιο της έρευνας φάνηκε ότι εκείνοι που άλλαξαν τη διατροφή τους και από σχεδόν μηδενική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έφτασαν να τρώνε οχτώ μερίδες την ημέρα βίωσαν μια βελτίωση όσον αφορά την ικανοποίησή τους από τη ζωή εφάμιλλη με εκείνη που βιώνει κάποιος που από άνεργος βρίσκει δουλειά.

Μάλιστα ο επικεφαλής ερευνητής καθηγητής Andrew Oswald παρατήρησε ότι η βελτίωση στα επίπεδα της ικανοποίησης από τη ζωή ήταν αισθητή μέσα σε δύο χρόνια μετά τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των συμμετεχόντων, χρονικό διάστημα μικρότερο συγκριτικά με αυτό που απαιτείται για να φανεί η ευεργετική δράση της συστηματικής κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στην υγεία.Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από konradlew. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget