BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

5 τρόφιμα για ενίσχυση και προστασία του εγκεφάλου

Τρόφιμα για ενίσχυση και προστασία του εγκεφάλου

Επιστήμονες από την Αμερικανική Ακαδημία Νευρολογίας έδωσαν στο φως της δημοσιότητας τις εκτιμήσεις τους, έπειτα από μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες καταλήγουν στα τρόφιμα με τις πιο θετικές επιδράσεις για τον εγκέφαλο στη μάχη κατά των εκφυλιστικών ασθενειών, όπως το αλτσχάιμερ.


Κόκκινα φρούτα

Έχει βρεθεί πως τα κόκκινα φρούτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται στον εγκέφαλο.
Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο περιέχει, σε μεγάλο βαθμό, πολυφαινόλες, ουσίες που ενισχύουν την ικανότητα μνήμης και μάθησης.
Σολομός

Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που, εκτός των άλλων θρεπτικών ιδιοτήτων, χρησιμεύουν στο να προστατεύουν τους νευρώνες του εγκεφάλου. Επίσης, βελτιώνουν την μνήμη και την μαθησιακή ικανότητα.

Σπανάκι

Σύμφωνα με παλαιότερες έρευνες, το σπανάκι περιέχει φολλικό οξύ και βιταμίνη Β6, ουσίες που καταπολεμούν το αλτσχάιμερ και προστατεύουν τις δομές του εγκεφάλου.

Παντζάρι


Πλούσιο σε νιτρικό άλας, το παντζάρι συμβάλλει στην καλύτερη ροή του αίματος και, κατ’ επέκταση, στην αποδοτικότερη και ομαλότερη τροφοδότηση του εγκεφάλου με το απαιτούμενο αίμα που χρειάζεται. Επίσης, το παντζάρι, περιέχει και πολλά αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν τα εγκεφαλικά κύτταρα.



Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget