Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

5 ασκήσεις για ανακούφιση από τον πόνο στον αυχένα

Ανακούφιση από τον πόνο στον αυχένα

Το λεγόμενο «σύνδρομο του υπαλλήλου γραφείου» εκδηλώνεται με βασικό σύμπτωμα τον πόνο στον αυχένα. Όσο κι αν προσπαθούμε να διατηρήσουμε σωστή στάση σώματος την ώρα που εργαζόμαστε, είναι αναπόφευκτο κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα να καμπουριάσουμε και να καταπονήσουμε τον αυχένα και τη μέση μας.

Ο πόνος στον αυχένα συχνά εντοπίζεται στην πίσω περιοχή του λαιμού. Πολλές φορές περιλαμβάνει τον ώμο, το κεφάλι, τον βραχίονα, το αντιβράχιο, ολόκληρο το χέρι. Υπάρχει συχνά περιορισμός των κινήσεων του αυχένα, ενώ κάποιες φορές μπορεί να εμφανίζονται μουδιάσματα. Παρακάτω θα δείτε μερικές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ώστε να ανακουφιστείτε, όπως τις είδαμε στο Reader’s Digest.

1. Σε όρθια στάση κρατήστε ένα βαράκι 7-12 κιλών σε κάθε χέρι. Σηκώστε αργά τους ώμους προς το κεφάλι και κατεβάστε ξανά.2. Τοποθετήστε το δεξί γόνατο και το δεξί χέρι σε ένα πάγκο, κρατώντας στο αριστερό χέρι ένα βαράκι 6-10 κιλών. Σηκώστε τον αγκώνα έως το στήθος και κατεβάστε ξανά. Αλλάξτε πλευρά και επαναλάβετε.3. Κρατήστε ένα βαράκι 2-5 κιλών σε κάθε χέρι σε όρθια στάση. Σηκώστε τα χέρια στο πλάι μέχρι το στήθος και κατεβάστε αργά.4. Κρατήστε ένα βαράκι 1-2 κιλών σε κάθε χέρι σε όρθια στάση. Σκύψτε αργά προς τα εμπρός ώστε να σχηματίσετε γωνία 45 μοιρών. Με τους αγκώνες ελαφρώς λυγισμένους, υψώστε τα χέρια μέχρι τους ώμους και κατεβάστε αργά.5. Κρατήστε ένα βαράκι 2-4 κιλών σε κάθε χέρι σε όρθια στάση. Με τους αγκώνες ελαφρώς λυγισμένους, σηκώστε τα βαράκια μέχρι το σημείο που τα χέρια να έρθουν σε θέση παράλληλη με το έδαφος και κατεβάστε αργά.18 Ιουλίου

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget