Bioolymbus

Bioolymbus

Η Μαστογραφία στέλνει τις γυναίκες πιο γρήγορα στο φέρετρο ,Dr. Μουρούτης

Ακόμη και με τα πάγια στοιχεία που στηρίζουν τους μακροπρόθεσμους κινδύνους για την υγεία και τον κίνδυνο των μαστογραφιών, η ιατρική κοινότητα σπρώχνει ακόμα τη θεωρία αυτή σαν τα πρόβατα προς σφαγή. Εκτός της υπερδιάγνωσης και την περιττή θεραπεία των καρκίνων, οι μαστογραφίες λόγω της ακτινοβολίας μπορεί να επιφέρει τον ίδιο τον καρκίνο του μαστού, αυξάνοντας έτσι πολλούς παράγοντες κινδύνου για την ασθένεια.

Η μαστογραφία είναι ο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενος τρόπος προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού και με καλό λόγο για την ιατρική κοινότητα. Τους δίνει περισσότερους ασθενείς. Οι προβολές του καρκίνου του μαστού ως αποτέλεσμα την αύξηση της θνησιμότητας του καρκίνου του μαστού δημιουργουν φόβο αφενός και αποτυγχάνουν να αντιμετωπίσουν την πρόληψη αφετέρου.
Μια Διάγνωση του καρκίνου που δεν θα είχε ποτέ προκαλέσει συμπτώματα ή θάνατο στη διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας μπορεί να εκθέσει μια γυναίκα στους άμεσους κινδύνους της θεραπείας (χειρουργική παραμόρφωση ή τοξικότητα από ακτινοθεραπεία, ορμονοθεραπεία ή χημειοθεραπεία), αργά επακόλουθα (λεμφοίδημα), και αργές επιδράσεις της θεραπευτικής ακτινοβολίας (νέα καρκίνους, ουλές, ή καρδιακή τοξικότητα).
Επιμέλεια Δρ.Κων/νος Μουρούτης
Οι προσυμπτωματικοί έλεγχοι του καρκίνου του μαστού δεν παίζουν άμεσο ρόλο στην μείωση των θανάτων που οφείλονται στον καρκίνο του μαστού σε όλες σχεδόν τις περιοχές του κόσμου. Μέρος της αποτυχίας συσχετίζεται με περισσότερα από 70 τοις εκατό των μαστογραφικά, ανιχνεύσιμων όγκων είναι ψευδώς θετικά που οδηγεί σε περιττές και επεμβατικές βιοψίες και επακόλουθη θεραπεία του καρκίνου, όπως η ακτινοβολία που η ίδια προκαλεί καρκίνο.
Περισσότεροι από τους μισούς καρκίνους δημιουργούνται λόγω υπερδιάγνωσης..
Από όλους τους καρκίνους του μαστού που ανιχνεύονται από μαστογραφίες, έως και 54% εκτιμάται ότι θα είναι τα αποτελέσματα της υπερδιάγνωσης. Οι καλύτερες εκτιμήσεις της υπερδιάγνωσης προέρχονται είτε από τη μακροπρόθεσμη παρακολούθηση των RCT της διαλογής ή τον υπολογισμό της επιπλέον εμφάνισης σε μεγάλα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου.
Δεν έχουμε μέχρι τώρα καμία απόδειξη ποτέ που να στηρίζει το γεγονός ότι, επειδή ακλούθησαν τις συστάσεις που κάνουν για την τακτική περιοδική εξέταση και μαστογραφία σε οποιαδήποτε ηλικία, όπως οι συστάσεις από την Κοινωνία της απεικόνισης του μαστού (SBI) και το Αμερικανικό Κολέγιο Ακτινολογίας (ACR) στην εξέταση μαστού για προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου.. προωθούν τώρα ότι. ο προσυμπτωματικός έλεγχος του καρκίνου του μαστού θα πρέπει να αρχίσει στην ηλικία των 40 και νωρίτερα σε ασθενείς υψηλού κινδύνου.
Αυτό Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα του Αμερικανικού Κολεγίου Ακτινολογίας (JACR), οι συστάσεις που απελευθερώνονται από το SBI και ACR αναφέρουν ότι ο μέσος ασθενής θα πρέπει να αρχίσει ετήσιο προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του μαστού στην ηλικία των 40. Ο στόχος τους είναι, επίσης, οι γυναίκες στα 30 τους, εφόσον θεωρούνται \ » υψηλού κινδύνου \ «όπως δηλώνεται.
Κατά μέσο όρο, το 10% των γυναικών θα πρέπει να ανακληθεί από κάθε εξέταση προσυμπτωματικού ελέγχου για περαιτέρω δοκιμές, και μόνο 5 από τις 100 γυναίκες υπενθυμίζουμε, θα έχουν καρκίνο. Περίπου 50% των γυναικών ετησίως για 10 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες θα βιώσουν μια ψευδή θετικά, εκ των οποίων 7% έως 17% θα έχουν βιοψίες. Ο κίνδυνος καρκίνου αυξάνεται όσο το 30% σε μια δεδομένη χρονική περίοδο 10 χρόνων από γυναίκες που εκτίθενται σε ετήσια μαστογραφία.
assets_LARGE_t_420_54199565_type12128-1
Η Μαστογραφία στέλνει τις γυναίκες πιο γρήγορα στο φέρετρο ,Dr. Μουρούτης
Ανακριβής ακόμα και όταν υπάρχει καρκίνος
Το 6% έως 46% των γυναικών με διηθητικό καρκίνο, θα έχει αρνητικές μαστογραφίες, ειδικά αν είναι νέοι, έχουν πυκνούς μαστούς, ή έχουν βλεννώδες, λοβιακούς ή γρήγορα αναπτυσσόμενους καρκίνους.
Μεταλλάξεις που προκαλούνται από ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού, ειδικά εάν συμβεί έκθεση πριν την ηλικία των 30 ετών και είναι σε υψηλές δόσεις, όπως από θεραπεία ακτινοβολίας για ασθένεια Hodgkin. Η δόση για το καρκίνο του μαστού είναι περίπου 4 mSv και εξαιρετικά απίθανο να προκαλέσει καρκίνο. Ένα Sv είναι ισοδύναμο με 200 μαστογραφίες. Ο επιπολασμός είναι τουλάχιστον 8 έτη, και ο αυξημένος κίνδυνος είναι η δια βίου.
Το ποσοστό του προχωρημένου καρκίνου του μαστού για τις γυναίκες από τις ΗΠΑ 25 έως 39 ετών, σχεδόν διπλασιάστηκε 1976 με 2009, η διαφορά είναι πολύ μεγάλη για να είναι θέμα τύχης.
Το 1976, 1,53 τοις εκατό από κάθε 100.000 αμερικανίδες γυναίκες 25 έως 39 ετών, διαγνώστηκε με προχωρημένο καρκίνο του μαστού, από μια μελέτη της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης. Μέχρι το 2009, το ποσοστό είχε σχεδόν διπλασιαστεί σε 2,9 ανά 100.000 γυναίκες σε αυτή την ηλικιακή ομάδα – μια διαφορά πολύ μεγάλο για να είναι αποτέλεσμα τύχης.
Οι κίνδυνοι της ρουτίνας Μαστογραφίας
Η πρόσφατη διαμάχη Komen στα μέσα μαζικής ενημέρωσης βουίζει για την ανατροπή της πολιτικής της για την απόφαση της να περικόψει τη χρηματοδότηση αυτής και τις διαδικασίες εξέτασης μαστογραφίας. Το πραγματικό ζήτημα για τις γυναίκες για την υγεία τους,δεν είναι σχετικά με τη χρηματοδότηση, αλλά για τις θανατηφόρες επιπτώσεις από την ακτινοβολία που εκπέμπονται από τις συσκευές ανίχνευσης μαστογραφίας.
1) Οι τακτικές μαστογραφίες είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικές στην πρόληψη των θανάτων από καρκίνο του μαστού και πολύ περισσότερο αναμένεται να προκαλέσει περιττές διαδικασίες, υπερ-θεραπεία και τελικά να επιταχύνει το θάνατο περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο αγωγής για τις γυναίκες.
2) Μια μαστογραφία ρουτίνας τυπικά περιλαμβάνει τέσσερις ακτίνες Χ, δύο ανά μαστού. Αυτό ισοδυναμεί με περισσότερα από 150 φορές η ποσότητα της ακτινοβολίας που χρησιμοποιείται για μία ακτινογραφία θώρακα. Κατώτατη γραμμή: μαστογραφίες στέλνει μια ισχυρή δόση ιονίζουσας ακτινοβολίας μέσα στους ιστούς σας. Κάθε δόση ιονίζουσας ακτινοβολίας είναι ικανή να συμβάλει εκτός από τον καρκίνο και για καρδιακές παθήσεις.
3) Εκλογή μαστογραφίας αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Οι μαστογραφίες απαιτούν στον ιστό του μαστού πρέπει να πιέζονται σταθερά μεταξύ των δύο πλακών. Αυτή η συμπιεστική δύναμη μπορεί να βλάψει τα μικρά αιμοφόρα αγγεία τα οποία μπορεί να οδηγήσει στα υπάρχοντα καρκινικά κύτταρα την εξάπλωση και σε άλλες περιοχές του σώματος.
4) Οι καρκίνοι που υπάρχουν σε προ-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες με πυκνό μαστικό ιστό και στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες σε θεραπεία αντικατάστασης οιστρογόνου συνήθως περνούν απαρατήρητα από τις μαστογραφίες. 5) Για τις γυναίκες που έχουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού και την έγκαιρη έναρξη της εμμήνου ρύσεως, ο κίνδυνος να διαγνωστούν με καρκίνο του μαστού με μαστογραφία ως μέθοδος εκλογής… ενώ δεν υπάρχει πραγματικά κανένας καρκίνος μπορεί να είναι τόσο υψηλές όσο 100 τοις εκατό. Ο καθένας από μας,, μπορεί να σκεφτεί ,να αναλογιστεί και να γίνει ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την δική του υγεία και ευεξία.. Μην επαφίεστε μονάχα στους ..»ειδικούς» αλλά στην επαγωγική λογική συνακολουθία και στη Φύση που, δεν σφάλει μάλλον πωποτε..
Με εκτίμηση, Δρ.Κων/νος Μουρουτης
O Dr. Μουρούτης είναι μέλος των κάτωθι Οργανισμών: 1) ΠαγκόσμιαΥπηρεσία Υγείας (World Health Services)
2) Διεθνής EπιστημoνικήΕπιτροπή (Scientific Advisory Board)
3) ΔιεθνήςΕπιτροπήγιαΕντιμότηταστην Iατρική ( International Association for Honesty Ιn Medicine).
4) ΙατροίγιαΔιεθνήΖωή (Doctors For Life International).
5) ΕρευνητικήΚοινωνίαγιαΨυχoNευpoAνoσιολoγία (Research Society for PsychoΝeuroImmunology).
6) ΔιεθνήςΟργανισμόςγιαΕρευναστονΕγκέφαλο (InternationalAssociationforBrainResearsh)
7) ΔιεθνέςForumγιατηνΣχιζοφρένεια & Alzheimer’s (InternationalForumforSchizophreniaAlzheimer’s)
8) Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία
9) Γιατροί του Κόσμου
10) Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος ( World Medical Association)
11)Βρετανική Ακαδημία για Κυτταρική Βιολογία (British Society for Cell Biology)
12) Αμερικανική Κοινωνία για Εξέλιξη της Επιστήμης (American Association for Advancement in Science)
Dr.Konstantinos Mouroutis.Physiatrist-Neuroscientist MD,PhD,ScD(Med).President/Director in New Life Institute Professor for Preventive Health & Cognitive/Behavioural Neuroscienceshttp://www.aetos-apokalypsis.com/2015/12/mastographia-stelnei-gynaikes-sto-thanato.html
http://www.bioathens.com/i-mastografia-stelni-tis-ginekes-pio-grigora-sto-feretro/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια