BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Συμπληρωματικές θεραπείες για τη σκλήρυνση κατά πλάκας: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μία νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος. Το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στη μυελίνη, που καλύπτει τα νευρικά κύτταρα. Τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας περιλαμβάνουν αδυναμία στα πόδια και τα χέρια, αισθήσεις καψίματος και μουδιάσματος, χρόνιους πόνους και προβλήματα στην ισορροπία και την όραση.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι ασθένεια που θεραπεύεται εντελώς, αλλά υπάρχουν συμβατικές θεραπείες που μπορούν να βελτιώσουν την έξαρση των συμπτωμάτων, αλλά και να καθυστερήσουν την εξέλιξη της νόσου. Πολλοί ασθενείς επιλέγουν επιπλέον συμπληρωματικές θεραπείες. Ας δούμε μερικές από αυτές, και όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Η yoga μπορεί να βοηθήσει με την σωματική κούραση και την πεσμένη διάθεση, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν ότι μπορεί να βοηθήσει με τα προβλήματα κινητικότητας.

Η ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει με την αίσθηση καψίματος ή “βελονών” που βιώνουν πολλοί ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά χρειάζονται επιπλέον έρευνες για να φτάσουμε σε πιο στερεά συμπεράσματα.

Η μαγνητική θεραπεία, που γίνεται με συσκευές που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για να δημιουργήσουν ένα μαγνητικό πεδίο έχει δείξει ίσως μεικτά αποτελέσματα για την κούραση της σκλήρυνσης.

Διάφορα διατροφικά συμπληρώματα, όπως το ιχθυέλαιο και το γκίνκο μπιλόμπα, που πιστεύονταν ότι ίσως προσφέρουν βοήθεια, αποδείχθηκαν μη αποτελεσματικά.

Μία μεγάλης κλίμακας, πενταετής μελέτη είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα μπορεί να είναι παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη και την εξέλιξη των μακροχρόνιων νοσημάτων, αλλά απαιτείται περισσότερη έρευνα για να καταλήξουμε στο αν τα συμπληρώματα βιταμίνης D είναι όντως χρήσιμα για τους ασθενείς.


Πηγή: iatronet.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget