Συμπληρωματικές θεραπείες για τη σκλήρυνση κατά πλάκας: Όσα πρέπει να γνωρίζετε - BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Breaking

BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»


06/06/2016

Συμπληρωματικές θεραπείες για τη σκλήρυνση κατά πλάκας: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μία νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος. Το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στη μυελίνη, που καλύπτει τα νευρικά κύτταρα. Τα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας περιλαμβάνουν αδυναμία στα πόδια και τα χέρια, αισθήσεις καψίματος και μουδιάσματος, χρόνιους πόνους και προβλήματα στην ισορροπία και την όραση.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι ασθένεια που θεραπεύεται εντελώς, αλλά υπάρχουν συμβατικές θεραπείες που μπορούν να βελτιώσουν την έξαρση των συμπτωμάτων, αλλά και να καθυστερήσουν την εξέλιξη της νόσου. Πολλοί ασθενείς επιλέγουν επιπλέον συμπληρωματικές θεραπείες. Ας δούμε μερικές από αυτές, και όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Η yoga μπορεί να βοηθήσει με την σωματική κούραση και την πεσμένη διάθεση, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να στηρίζουν ότι μπορεί να βοηθήσει με τα προβλήματα κινητικότητας.

Η ρεφλεξολογία μπορεί να βοηθήσει με την αίσθηση καψίματος ή “βελονών” που βιώνουν πολλοί ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά χρειάζονται επιπλέον έρευνες για να φτάσουμε σε πιο στερεά συμπεράσματα.

Η μαγνητική θεραπεία, που γίνεται με συσκευές που χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για να δημιουργήσουν ένα μαγνητικό πεδίο έχει δείξει ίσως μεικτά αποτελέσματα για την κούραση της σκλήρυνσης.

Διάφορα διατροφικά συμπληρώματα, όπως το ιχθυέλαιο και το γκίνκο μπιλόμπα, που πιστεύονταν ότι ίσως προσφέρουν βοήθεια, αποδείχθηκαν μη αποτελεσματικά.

Μία μεγάλης κλίμακας, πενταετής μελέτη είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα μπορεί να είναι παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη και την εξέλιξη των μακροχρόνιων νοσημάτων, αλλά απαιτείται περισσότερη έρευνα για να καταλήξουμε στο αν τα συμπληρώματα βιταμίνης D είναι όντως χρήσιμα για τους ασθενείς.


Πηγή: iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου