Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Προσοχή σε παράνομες ιστοσελίδες που πωλούν φάρμακα

«Φουντώνουν» οι καταγγελίες για ιστοσελίδες στην περιφέρεια και όχι μόνο, που πωλούν φάρμακα αμφίβολης ποιότητας σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Γιάννης Μακρυγιάννης, σύμφωνα με το healthmag, κατήγγηλε ότι «επιτήδειοι μέσω του διαδικτύου διατείνονται ότι πωλούν σε πολύ χαμηλές τιμές, προϊόντα για τα οποία δεν έχουν καμία πιστοποίηση εγκεκριμένων φορέων της Πολιτείας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Δημόσια Υγεία».

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, αντιλαμβανόμενος την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων παράνομης διακίνησης, ακόμη και πλαστών σκευασμάτων, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες πιστοποίησης των ηλεκτρονικών φαρμακείων. Η σχετική άδεια έχει σταλεί στην αρμόδια επιτροπή της Commission, προκειμένου να υπογραφεί και από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η διασύνδεση του ηλεκτρονικού φαρμακείου με τον φυσικό χώρο του φαρμακείου, από όπου πηγάζει και η υπευθυνότητα του φαρμακοποιού που χορηγεί τα σκευάσματα , αλλά και η πιστοποίηση μέσα από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο των ηλεκτρονικών φαρμακείων, διασφαλίζουν στον μέγιστο βαθμό τον ασθενή και τον καταναλωτή» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.
Οι φαρμακοποιοί συνιστούν στους καταναλωτές :

- Να προμηθεύονται τα φάρμακά τους μόνο από ασφαλείς πηγές (δηλαδή από το φαρμακείο, το νοσοκομείο, το ασφαλιστικό μας ταμείο)

- Να είναι προσεκτικοί και παρατηρητικοί σχετικά με τη συσκευασία και την παρουσίαση των φαρμάκων (π.χ. Αν το φάρμακο έχει την ταινία γνησιότητας/αυτοκόλλητο ασφαλείας, αναφέρονται όλα τα στοιχεία της παρασκευάστριας εταιρίας, η δοσολογία, η ημερομηνία λήξης)

- Να είναι επιφυλακτικοί στις αγορές, ιδιαίτερα φαρμάκων μέσω διαδικτύου, όταν βρίσκουν τιμές πώλησης χαμηλότερες από τα φαρμακεία. Αυτά τα προϊόντα είναι παραποιημένα και πιθανόν επικίνδυνα.

Από τη Βίκυ Καρατζαφέρη, υπεύθυνη θεμάτων υγείας neadiatrofis.gr
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από konradlew. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget