Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Η διατροφή που δρα ενάντια στη σκλήρυνση κατά πλάκας

Η διατροφή που δρα ενάντια στη σκλήρυνση κατά πλάκας είναι το στήθος κοτότπουλου και γαλοπούλας, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Η πολλαπλή...

Η διατροφή που δρα ενάντια στη σκλήρυνση κατά πλάκας
είναι το στήθος κοτότπουλου και γαλοπούλας,
σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα
Η πολλαπλή σκλήρυνση (MS), επίσης γνωστή ως σκλήρυνση κατά πλάκας ή διάχυτη εγκεφαλομυελίτιδα, είναι μία φλεγμονώδης ασθένεια στην οποία τα μονωτικά καλύμματα των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη καταστρέφονται. Αυτή η καταστροφή διαταράσσει την ικανότητα τμημάτων του νευρικού συστήματος να επικοινωνούν, με αποτέλεσμα ένα ευρύ φάσμα ενδείξεων και συμπτωμάτων, που συμπεριλαμβάνουν τα σωματικά, πνευματικά, και μερικές φορές ψυχιατρικά προβλήματα.

Δεν υπάρχει καμία γνωστή θεραπεία για την πολλαπλή σκλήρυνση. Οι θεραπείες επιχειρούν να βελτιώσουν τη λειτουργία μετά από μία κρίση για την πρόληψη των νέων κρίσεων. Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης, αν και είναι μετρίως αποτελεσματικά, μπορεί να έχουν παρενέργειες και να μην γίνονται καλά ανεκτά.
Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Nature Medicine», υπάρχει μια ομάδα τροφίμων που μπορεί να δράσει προληπτικά κατά της ΣΚΠ, κυρίως λόγω ενός αμινοξέος που επιδρά με τα κύτταρα του εγκεφάλου τα οποία παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη της φλεγμονής και της νευροεκφύλισης.
Ο λόγος για το κρέας του κοτόπουλου, και ειδικά το στήθος, αλλά και της γαλοπούλας. Το αμινοξύ που περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες λέγεται τρυπτοφάνη και φαίνεται πως παίζει ρυθμιστικό ρόλο στα επίπεδα της φλεγμονής που δημιουργείται στον εγκέφαλο και στο κεντρικό νευρικό σύστημα.
Οι επιστήμονες ευελπιστούν αυτή η εξέλιξη να ανοίξει το δρόμο για την ίαση της ΣΚΠ και να βοηθήσει το επιστημονικό έργο να ξεφύγει από τα όρια της απλής αντιμετώπισης των συμπτωμάτων.

enallaktikidrasi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια