Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Το γκρέιπφρουτ καταπολεμά την ουλίτιδα και μειώνει την αιμορραγία στα ούλα

Η ουλίτιδα είναι παθολογική κατάσταση των ούλων, που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και αιμορραγία. Προκαλείται λόγω της αμυντικής δράσης του οργανισμού κατά των τοξινών που παράγουν τα βακτήρια που διαβιούν στη στοματική κοιλότητα. Έχει ως αποτέλεσμα κακοσμία της αναπνοής και χαλαρότερη στήριξη των δοντιών από τα ούλα.

Στην ουσία είναι μια φλεγμονή κατά την οποία τα ούλα μας είναι διογκωμένα, κόκκινα και συνήθως αιμορραγούν, είτε αυτόματα, είτε στη διάρκεια του βουρτσίσματος.

Το «κλειδί» για την πρόληψη της νόσου είναι το σωστό βούρτσισμα, δηλαδή η έγκαιρη και επιτυχημένη απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων τροφής από τις οδοντικές επιφάνειες. Οι κινήσεις μας κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος δεν θα πρέπει να είναι βιαστικές ούτε βίαιες, ενώ μεγάλη σημασία έχει η σωστή επιλογή οδοντόβουρτσας. Η τελευταία πρέπει να διαθέτει όσο το δυνατό μικρότερη κεφαλή.

Μια νέα μελέτη Γερμανών επιστημόνων, κατέληξε πως η πρόσληψη επαρκούς ποσότητας βιταμίνης C βοηθά στην καταπολέμηση της ουλίτιδας. Πιο συγκεκριμένα, βρήκαν πως όσοι έτρωγαν δυο γκρέιπφρουτ την ημέρα για δυο εβδομάδες εμφάνισαν λιγότερη αιμορραγία στα ούλα. Αυτό συμβαίνει διότι η αύξηση των επιπέδων βιταμίνης C στο αίμα, συντελεί στην καλύτερη επούλωση των πληγών που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Στη μελέτη πήραν μέρος 58 άτομα τα οποία εμφάνιζαν χαμηλά ποσοστά βιταμίνης C στο αίμα, με τους καπνιστές να εμφανίζουν ακόμη χαμηλότερα ποσοστά κατά 29%. Μετά την κατανάλωση γκρέιπφρουτ τα ποσοστά αυξήθηκαν σημαντικά. Αξιοσημείωτο είναι πως στους καπνιστές, που υπήρχαν μεταξύ των ατόμων που έλαβαν μέρος στην έρευνα, τα ποσοστά διπλασιάστηκαν αλλά ήταν και πάλι μικρότερα από τους μη καπνιστές.




enallaktikidrasi.com

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από konradlew. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget