BIO OLYMPUS - «Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

«Κάλλιον του θεραπεύειν,το προλαμβάνειν!»

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πώς να αποθηκεύσετε μυρωδικά και βότανα στην κατάψυξη

Μυρωδικά στην κατάψυξη

Τα περισσότερα μυρωδικά διατηρούν τα αρώματά τους όταν καταψυχθούν αλλά όχι και την όψη τους. Τα χρησιμοποιούμε σε ντρέσινγκ για σαλάτες, σάλτσες, γεμίσεις, σούπες και παρασκευές που απαιτούν αργό μαγείρεμα, όπως ψητά κατσαρόλας και φούρνου. Μπορούμε να καταψύξουμε τα μυρωδικά, μέσα σε λάδι ή νερό.

Παγάκια λουλουδιών

Επιλέγουμε βρώσιμα άνθη, όπως η πουράντζα (βόραγο) και τα βάζουμε ένα ένα σε παγοκύστες. Τα χρησιμοποιούμε σαν παγάκια σε ποτά ή αρωματίζουμε σιρόπια, κρέμες και ζελέ.

Μείγματα μυρωδικών σε λάδι

Κάποια μυρωδικά, καθώς και το σκόρδο, διατηρούνται καλά σε λάδι. Τα καταψύχουμε ξεχωριστά ή σε συνδυασμούς, όπως βασιλικό με σκόρδο, σκόρδο με τριμμένο τζίντζερ και βασιλικό, μαϊντανό με σκόρδο, θυμάρι και ρίγανη ή φασκόμηλο με μάραθο.
1. Χοντροκόβουμε τα μυρωδικά στο πολυκοπτικό. Όσο δουλεύει ακόμη, προσθέτουμε το λάδι (περίπου 1 κουταλιά λάδι για τρεις κουταλιές μυρωδικών).
2. Τοποθετούμε μικρές ποσότητες σε σακουλάκια κατάψυξης, σφραγίζουμε, βάζουμε ετικέτα και διατηρούμε στην κατάψυξη έως 4 μήνες.
Παγάκια μυρωδικών
Τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, όπως σχοινόπρασο, μαϊντανός, άνηθος, μυρώνι, κόλιαντρο, ακόμη και κρεμμυδάκια, διατηρούνται εύκολα σε παγοκύστες στην κατάψυξη.
Μπορούμε να τα ρίξουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα.
1. Καταψύχουμε τα μυρωδικά ξεχωριστά ή φτιάχνουμε τους δικούς μας συνδυασμούς.
2. Γεμίζουμε τις παγοκύστες με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και λίγο νερό ώστε να τα σκεπάζει και καταψύχουμε για 2 ώρες.
3. Μόλις παγώσουν, τα μεταφέρουμε σε σακούλες τροφίμων με ετικέτα και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Διατηρούνται έως 6 μήνες.


enallaktikidrasi.com
Ετικέτες:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget