ΣΙΤΑΡΟΧΟΡΤΟ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Σιταρόχορτο: Πρόκειται για το κοινό σκληρό κόκκινο σιταρόχορτο. `Εχει στενά φύλλα, κοίλο κοτσάνι και δυσδιάκριτα άνθη.
Ο χυμός σιταρόχορτου περιέχει 92 από τα 102 στοιχεία του φλοιού του πλανήτη.
Ο χυμός σιταρόχορτου είναι άριστη πηγή χλωροφύλλης, υψηλή σε σίδηρο, οξυγόνο και ένζυμα και μία από τις πιο πλούσιες πηγές βιταμινών A, B, C, ενώ περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι.

Πώς το πίνουμε: 2 έως 4 κουταλιές της σούπας, 3 έως 4 φορές την ημέρα (σύμφωνα με τις συστάσεις της Δρ. Ann Wigmore), περισσότερο δεν χρειάζεται. Το υπόλοιπο το φυλάμε στο ψυγείο. Το πίνουμε αργά και με άδειο στομάχι. Επίσης, τρώμε μισή ώρα μετά αφού έχουμε πιει τον χυμό. Εάν δεν μπορείτε να τον πιείτε σκέτο λόγω του ότι έχει μία ασυνήθιστη γεύση και μυρωδιά μπορείτε να τον προσθέσετε σε χυμό από πράσινα λαχανικά. Εάν ο χυμός σας βγει πικρός σημαίνει ότι ο σπόρος  ήταν πολυκαιρισμένος ή δεν ποτίστηκε αρκετά. Για θεραπευτικούς σκοπούς καλό είναι να συνδυάζεται με ωμοφαγία.
Αντιγήρανση: Ο άνθρωπος είναι τόσο υγιής, όσο υγιές είναι και το αίμα του. Επομένως, όσο πιο πολύ ανανεώνεται το αίμα του, τόσο πιο αργά κινείται το βιολογικό του ρολόι.
Η χλωροφύλλη είναι πιο κοντά στη μοριακή δομή της αιμοσφαιρίνης του ανθρώπινου αίματος από οποιαδήποτε ουσία που υπάρχει στην πλανήτη και με την κατανάλωσή της αναζωογονείται το αίμα.
Η χλωροφύλλη μπορεί να εξαχθεί από πολλά φυτά, όμως η χλωροφύλλη από σιταρόχορτο είναι ανώτερης ποιότητας, καθώς είναι η μόνη που περιέχει πάνω από 100 στοιχεία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.
Ενδυνάμωση ανοσοποιητικού συστήματος: Η χλωροφύλλη σιταρόχορτου ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Καρκίνος: Στη χλωροφύλλη υπάρχουν πολλές αντικαρκινικές ουσίες, μία από τις οποίες είναι το αβσυσικό οξύ.
Από μελέτες σε πειραματόζωα, αποδείχτηκε ότι ακόμα και σε μικρές ποσότητες, το αβσυσικό οξύ ήταν θανατηφόρο για τα καρκινικά κύτταρα του οργανισμού τους. Οι καρκινικοί όγκοι των ζώων αυτών εξαφανίστηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
Κλινικές έρευνες σε καρκινοπαθείς έδειξαν ότι το pH του αίματος τους ήταν όξινο, ενώ μετά τη χρήση της χλωροφύλλης για μικρό χρονικό διάστημα, το αίμα τους έγινε αλκαλικό και το pH επανήλθε σε πλήρη ισορροπία. `Οταν το αίμα αποτοξινωθεί και γίνει αλκαλικό, όγκοι και ασθένειες δεν μπορούν να επιβιώσουν μέσα σ’ αυτό το υγιές περιβάλλον.
Η χλωροφύλλη, όπως είπαμε, μπορεί να εξαχθεί από πολλά φυτά, όμως η χλωροφύλλη από σιταρόχορτο είναι ανώτερης ποιότητας, καθώς είναι η μόνη που περιέχει πάνω από 100 στοιχεία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.
Από τις μελέτες του Δρ. Chiu-Nan-Lai του Αντικαρκινικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Τέξας αποδείχθηκε ότι η φρέσκια χλωροφύλλη σιταρόχορτου έχει την ιδιότητα να καταπολεμά τις καρκινογόνες ουσίες που προκαλούν τους όγκους και να εξουδετερώνει τις τοξίνες στον οργανισμό.
Η φρέσκια χλωροφύλλη σιταρόχορτου καταπολεμά τον καρκίνο, ειδικά όταν συνδυάζεται με «ζωντανές», δηλαδή αμαγείρευτες τροφές, διότι κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος των τροφών αυτές χάνουν ολοκληρωτικά τα ένζυμα, τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τη ζωτική τους ενέργεια και γίνονται τοξικές.
Γονιμότητα: Η χλωροφύλλη σιταρόχορτου βοηθάει στη γονιμότητα, καθώς η υψηλή ποσότητα μαγνησίου στη χλωροφύλλη χτίζει ένζυμα και αναπλάθει τις σεξουαλικές ορμόνες.
Εγκεφαλική λειτουργία: Το σιταρόχορτο περιέχει οξυγόνο, όπως όλα τα φυτά που περιέχουν χλωροφύλλη. Ο εγκέφαλος και τα αγγεία λειτουργούν καλύτερα μέσα σ’ ένα περιβάλλον υψηλό σε οξυγόνο.
Τοξίνες: Η χλωροφύλλη σιταρόχορτου εξουδετερώνει τοξίνες που βρίσκονται μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό.
Αποτοξίνωση του ήπατος: Η χλωροφύλλη σιταρόχορτου αποτοξινώνει το ήπαρ.
Διαβήτης: Το σιταρόχορτο βελτιώνει το ζάχαρο στο αίμα (διαβήτης), ειδικά όταν συνδυάζεται με «ζωντανές», δηλαδή αμαγείρευτες τροφές, διότι κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος των τροφών αυτές χάνουν ολοκληρωτικά τα ένζυμα, τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τη ζωτική τους ενέργεια και γίνονται τοξικές.
Τερηδόνα: Μόνο μία ποσότητα σιταρόχορτου στον ανθρώπινο οργανισμό προλαμβάνει την τερηδόνα και διατηρεί υγιή τα δόντια.
Πονόδοντος: Κρατώντας τον χυμό σιταρόχορτου για 5 λεπτά στο στόμα, σταματάει ο πονόδοντος, απορροφώνται οι τοξίνες και συσφίγγονται τα χαλαρά ούλα.
Πεορία: Το σιταρόχορτο εξαλείφει την πεορία (πυώδη ούλα) (ο πολτός του σιταρόχορτου μαζί με τον χυμό του, αν εφαρμοστεί στην πάσχουσα περιοχή ή μασήσουμε τον πολτό και τον φτύσουμε).
`Ασπρισμα μαλλιών: Το σιταρόχορτο προλαμβάνει το άσπρισμα των μαλλιών και επαναφέρει το φυσικό τους χρώμα, ειδικά όταν συνδυάζεται με «ζωντανές», δηλαδή αμαγείρευτες τροφές, διότι κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος των τροφών αυτές χάνουν ολοκληρωτικά τα ένζυμα, τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τη ζωτική τους ενέργεια και γίνονται τοξικές.
Πέψη: Το σιταρόχορτο βελτιώνει την πέψη.
Δυσκοιλιότητα: Το σιταρόχορτο είναι ιδανικό για τη δυσκοιλιότητα και κρατάει χαλαρό το έντερο.
Πίεση: Το σιταρόχορτο ρίχνει την πίεση, γιατί βοηθάει στη συντήρηση των αγγείων.
Θυροειδής: Το σιταρόχορτο ενεργοποιεί τον θυροειδής κατά της παχυσαρκίας.
Ακμή: Το σιταρόχορτο θεραπεύει την ακμή.
Κοψίματα, εγκαύματα, κιρσοί, μύκητες στα πόδια, τσιμπήματα από έντομα: Το σιταρόχορτο καταπραΰνει και θεραπεύει κοψίματα, εγκαύματα, κιρσούς, μύκητες στα πόδια και τσιμπήματα από έντομα.
Πιτυρίδα: Το σιταρόχορτο αν εφαρμοστεί στα μαλλιά με μασάζ πριν το λούσιμο, εξαλείφει την πιτυρίδα και την φαγούρα.
ΠΗΓΗ:thesecretrealtruth.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια