Sticky Sidebar ( FALSE )

TRUE

Page Nav

VISIBLE

Grid

GRID_STYLE

featured

(TRUE)

Hover Effects

TRUE

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υπέρτασης

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Hypertension, δείχνει πως η υιοθέτηση ενός υγιεινού διατροφικού προτύπου ...

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Hypertension, δείχνει πως η υιοθέτηση ενός υγιεινού διατροφικού προτύπου μετά την εγκυμοσύνη, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης σε γυναίκες με ιστορικό διαβήτη κύησης.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από περίπου 4.000 γυναίκες, οι οποίες συμπλήρωναν ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, κάθε τέσσερα χρόνια.

Συνολικά, φάνηκε πως γυναίκες με ιστορικό διαβήτη κύησης, που ακολουθούσαν ένα υγιεινό πρότυπο διατροφής, το οποίο χαρακτηριζόταν συνήθως από υψηλή κατανάλωση οσπρίων, ψαριού, δημητριακών ολικής άλεσης και ξηρών καρπών και περιορισμένη κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, αλατιού και πρόσθετων σακχάρων, είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, πρόκειται για την πρώτη μελέτη που δείχνει ότι η υιοθέτηση ενός υγιεινού διατροφικού προτύπου –που γνωρίζουμε ότι σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης στο γενικό πληθυσμό-, μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου σε άτομα υψηλού κινδύνου, όπως οι γυναίκες με ιστορικό διαβήτη κύησης.

Από τη Χριστίνα Κατσαρού, επιστημονική συνεργάτη neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια