Ακολουθήστε μας και στο Facebook

Οι πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας ή την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Επίσης το site λειτουργεί με εθελοντές και ανεβάζουμε άρθρα που βρίσκουμε ενδιαφέρον από άλλες ιστοσελίδες (γι'αυτό υπάρχει και η πήγη στο τέλος του άρθρου). Δεν είμαστε γιατροί ώστε να κάνουμε πιστοποίηση της ορθότητας του άρθου, γι'αυτό εάν έχετε κάποια γνώση επιπλέον πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο, τα σχόλια σας είναι πάντα καλοδεχούμενα. Και εμείς μαθαίνουμε όπως και εσείς.

Η υγιεινή διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο υπέρτασης

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Hypertension, δείχνει πως η υιοθέτηση ενός υγιεινού διατροφικού προτύπου μετά την εγκυμοσύνη, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης σε γυναίκες με ιστορικό διαβήτη κύησης.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από περίπου 4.000 γυναίκες, οι οποίες συμπλήρωναν ερωτηματολόγια σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, κάθε τέσσερα χρόνια.

Συνολικά, φάνηκε πως γυναίκες με ιστορικό διαβήτη κύησης, που ακολουθούσαν ένα υγιεινό πρότυπο διατροφής, το οποίο χαρακτηριζόταν συνήθως από υψηλή κατανάλωση οσπρίων, ψαριού, δημητριακών ολικής άλεσης και ξηρών καρπών και περιορισμένη κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, αλατιού και πρόσθετων σακχάρων, είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, πρόκειται για την πρώτη μελέτη που δείχνει ότι η υιοθέτηση ενός υγιεινού διατροφικού προτύπου –που γνωρίζουμε ότι σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης στο γενικό πληθυσμό-, μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου σε άτομα υψηλού κινδύνου, όπως οι γυναίκες με ιστορικό διαβήτη κύησης.

Από τη Χριστίνα Κατσαρού, επιστημονική συνεργάτη neadiatrofis.gr

Δημοσίευση σχολίου

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από konradlew. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget